Sfaturi pentru a economisi energie electrica

Aparatele inteligente pot reduce si consumul de energie acasa. Unele chiar va permit sa va conectati la ele fara fir. Este posibil sa va setati aparatele pentru a fi utilizate in afara orelor de varf, reducand costul facturilor de utilitati. Tipurile de aparate inteligente includ becuri, termostate si aparate de aer conditionat.

Folositi lampi de gradina

Cea mai buna solutie pentru a avea lumina in gradina este sa folositi lampi inteligente de gradina. Suna bine, nu? Ei bine, chiar este asa cum suna! Lampile inteligente de gradina, care functioneaza cu energie solara, sunt unele dintre cele mai bune solutii pentru ca nu vei consuma deloc energie electrica, in timp ce reusiti cu succes sa aveti lumina in acest spatiu. Gasiti aici produsele Pedavo si veti putea identifica mai multe astfel de sisteme care sa va ajute sa economisiti energie.

Inlocuiti-va becurile obisnuite cu becuri inteligente

Becurile inteligente sunt becuri LED care pot fi controlate folosind un dispozitiv electronic, cum ar fi o masa, un smartphone sau un sistem de automatizare a locuintei.

Becurile obisnuite (incandescente) consuma mai multa energie decat becurile inteligente. De fapt, becurile inteligente folosesc cu pana la 75% mai putina energie decat becurile traditionale. Ca bonus, durata lor de viata poate depasi cu mult becurile obisnuite (cu pana la 25.000 de ore de utilizare sau mai mult).

Cum functioneaza becurile inteligente?

Becurile inteligente se aprind si se opresc prin conectarea wireless la un dispozitiv inteligent pentru controlul utilizarii. Acest lucru va permite sa le porniti sau sa le opriti, precum si sa schimbati intensitatea sau culoarea luminii. De asemenea, pot fi configurate sa functioneze cu senzori de miscare pentru siguranta.

Ati uitat sa stingeti luminile inainte de a pleca din casa? Vrei sa aprinzi o lumina in timp ce esti in afara orasului? Acum poti controla totul de pe smartphone sau tableta.

Ofera AC-ului tau o pauza

Cand este cald, este mult mai probabil sa porniti AC la orice ora. Este simplu, usor si raceste eficient casa, dar este si o scurgere masiva de energie, mai ales in timpul orelor de varf.

Una dintre cele mai usoare moduri de a economisi energie este inlocuirea sistemului dvs. HVAC cu un sistem clasificat ENERGY STAR. Cu toate acestea, acest lucru nu este intotdeauna fezabil. Exista alte cateva moduri prin care va puteti reduce utilizarea AC.

Daca aveti norocul sa experimentati brize racoroase noaptea, este mai eficient din punct de vedere energetic sa tineti ferestrele deschise. Acest lucru va lasa sa intre aer rece si va ajuta la scaderea temperaturii in camerele dvs. Cand te trezesti, inchide geamurile astfel incat aerul rece sa fie prins inauntru.

 

De asemenea, puteti inchide jaluzelele pentru a impiedica soarele sa va incalzeasca casa. Draperiile grele de pe ferestrele care primesc mult soare pot tine caldura afara, sporind eficienta energetica.

Daca aveti o casa mare si va place camera rece pentru a dormi, poate fi mai eficient din punct de vedere energetic sa utilizati o fereastra in dormitor, decat sa raciti intreaga casa.