Sfaturi pentru a economisi energie electrica

Aparatele inteligente pot fi o modalitate excelentă de a economisi energie acasă. Acestea vă permit să controlați aparatele de la distanță, ceea ce vă poate ajuta să le utilizați în afara orelor de vârf, când energia este mai ieftină.

Corp:

Lampile inteligente de gradina

Lampile solare de gradina de la pedavo.ro  sunt o modalitate excelentă de a avea lumina în grădină fără a consuma energie electrică. Acestea funcționează cu energie solară, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la facturile de energie.

Becurile inteligente

Becurile inteligente sunt o modalitate excelentă de a reduce consumul de energie în interior. Acestea folosesc cu până la 75% mai puțină energie decât becurile incandescente tradiționale. De asemenea, au o durată de viață mai lungă.

Becurile inteligente pot fi controlate de pe smartphone sau tabletă, ceea ce vă permite să le stingeți sau să le aprindeți de la distanță. De asemenea, le puteți programa să se aprindă sau să se stingă la anumite ore.

Aparate de aer condiționat

Aparatele de aer condiționat pot fi o sursă majoră de consum de energie. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce utilizarea acestora:

  • Dacă aveți norocul să experimentați brize racoroase noaptea, este mai eficient din punct de vedere energetic să țineți ferestrele deschise.
  • Închideți jaluzelele pentru a împiedica soarele să vă încălzească casa.
  • Dacă aveți o casă mare și vă place camera rece pentru a dormi, poate fi mai eficient din punct de vedere energetic să utilizați o fereastra în dormitor, decât să raciti întreaga casă.

Aparatele inteligente pot fi o modalitate excelentă de a economisi energie acasă. Cu un mic efort, puteți reduce factura de energie și puteți ajuta la protejarea mediului.