
Bei ceai de obicei si vrei sa variezi cat mai mult? Iti recomandam 3 ceaiuri pe care sa le incerci atunci cand vrei sa obtii efecte miraculoase rapide. Ceaiul nu are doar rolul de a imbunatati sanatatea ci si de a reprezenta o bautura ideala pentru un moment de relaxare in timpul zilei. Il poti bea rece, cald sau in diverse combinatii si vei descoperi cat de bine te simti dupa aceea. Alege ceaiuri cat mai naturale si cu cat mai multe proprietati atunci cand vrei sa te asiguri ca folosesti forta naturii in avantajul tau.
Kombucha
Atat pentru caracterul sau ritual, cat si pentru caracterul sau stramosesc, originea sa misterioasa si indepartata si presupunerea ca are anumiti compusi de mare putere medicinala, kombucha a dobandit in Occident profilul unei bauturi miraculoase, chiar legata de nemurire prin numele sau chinezesc. Se spune ca este bun pentru tulburarile intestinale, pentru piele, pentru a preveni caderea parului, pentru vigoarea sexuala, ca o prevenire impotriva cancerului, pentru a intari sistemul imunitar, pentru a evita tuberculoza si alte virtuti. Este un ceai natural care merita cu siguranta toata atentia.
In primul rand, in realitate, problema nemuririi se refera la colonia gelatinoasa sau zooglea, care are o capacitate mare de a se regenera si de a ramane activa daca este hranita corespunzator cu ceai si zahar, nu pentru a ne conferi nemurire. Aceasta este o caracteristica, pe de alta parte, a drojdiilor, asa cum se intampla cu maiaua de paine. De fapt, in cercurile de initiati se vorbeste despre „mama kochumba„ atunci cand se refera la cultivarea zoogleei.
Ceai de musetel
Ceaiul de musetel este cel mai frecvent cunoscut pentru efectele sale calmante si este folosit frecvent ca ajutor pentru somn. Doua studii au examinat efectele ceaiului sau extractului de musetel asupra problemelor de somn la oameni.
Intr-un studiu pe 80 de femei postpartum care se confrunta cu probleme de somn, consumul de ceai de musetel timp de doua saptamani a dus la imbunatatirea calitatii somnului si la mai putine simptome de depresie.
Un alt studiu pe 34 de pacienti cu insomnie a constatat imbunatatiri marginale in trezirea in timpul noptii, diminuarea timpului pana la instalarea somnului si functionarea in timpul zilei dupa administrarea de extract de musetel de doua ori pe zi.
In plus, musetelul nu poate fi util doar ca ajutor pentru somn. De asemenea, se crede ca are efecte antibacteriene, antiinflamatorii si de protectie a ficatului.
Studiile efectuate pe soareci si sobolani au gasit dovezi preliminare ca musetelul poate ajuta la combaterea diareei si a ulcerelor de stomac.
Un studiu a constatat, de asemenea, ca ceaiul de musetel a redus simptomele sindromului premenstrual, in timp ce un alt studiu la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 a observat imbunatatiri ale nivelului de glucoza din sange, insulina si lipide din sange.
Desi sunt necesare mai multe cercetari pentru a confirma aceste efecte, dovezile preliminare sugereaza ca ceaiul de musetel poate oferi o serie de beneficii pentru sanatate .