Protejeaza-ti mainile cu acest echipament

Meseriile riscante care implica folosirea substantelor chimice pot dauna pielii mainilor. Pentru protejarea mainilor in timp ce lucram avem la dispozitie manusi de protectie din diverse materiale. La locul de munca, protectia mainilor se face impreuna cu protectia generala a angajatului printr-un echipament de lucru. Angajatorii ofera echipamente de protectie complete, care includ salopeta, manusi, bocanci, casca si ochelari de protectie. In functie de meseria pe care o aveti, echipamentul de protectie difera si poate fi simplu sau mai complex.

 

In afara programului de lucru, treburile in gospodarie sau munca de intretinere a casei aduc accidentari ale mainilor atunci cand nu folosim un mijloc de protectie. Solutiile care contin chimicale puternice ajuta la indepartarea murdariei si la curatarea diferitelor suprafete, insa exista un pericol pentru cel care foloseste substantele. Masca de protectie si manusile de protectie ar trebui sa fie elemente de siguranta mereu prezente in gospodaria familiei tale.

Alege sa porti echipamente de protectie de calitate inalta pentru a evita orice accidentare atunci cand lucrezi acasa sau la locul de munca.

Riscuri diferite – manusi diferite

Exista diverse tipuri de manusi de protectie pentru ca exista meserii care ridica riscuri diferite pentru angajati. De exemplu, pentru sudori sunt recomandate manusile de protectie pentru sudura din piele de bovina care rezista unui risc termic sau mecanic.

In industria prelucrarii alimentelor sunt folositoare manusile care ofera rezistenta crescuta la frig, deoarece angajatii manipuleaza marfa inghetata in depozite de frig. Macelarii folosesc manusi din zale care asigura protectie impotriva accidentarii cu lamele ascutite cu care lucreaza.

Industria prelucrarii petrolului solicita ca angajatii sa poarte manusi lungi pana la cot, rezistente la uleiuri, produse chimice și derivate ale petrolului. Membra acestor manusi este 100% din PVC si ofera o ridicata rezistenta la abraziune.

Pentru constructia forestiera sunt indicate manusile care rezista la contactul cu substante lichide agresive sau toxice din PVC cu suport din bumbac. Industria constructoare de piese mici pentru laptop-uri sau telefonie necesita manusi din materiale textile, tricotate, care au fost create pentru manipularea pieselor mici.

Nu uita de protectia picioarelor

Am mentionat echipamente pentru protectia mainilor insa, este recomandat sa avem in vedere protectia intregului corp atunci cand desfasuram activitati cu risc mare de accidentare. De exemplu, protectia picioarelor atunci cand lucram cu obiecte grele, in constructii, depozitare de marfuri sau industrii grele. Pericolul de a scapa ceva pe picioare este unul crescut atunci cand manipulezi marfa, in graba, intr-un depozit.

O pereche de bocanci de protectie este ideala pentru a asigura protectia picioarelor. Atentie, bocancii trebuie sa fie construiti cu bombeu metalic pentru a asigura rezistenta picioarelor.

Meseriile care obliga angajatorii sa ofera astfel de bocanci de protectie vin din diverse industrii: lucru in depozite, constructii, prelucrarea petrolului, industrie usoara, lucrari de intretinere, logistica, automotive.

Pentru alte meserii este importanta talpa bocancilor pentru protectia la locul de munca si nu bombeul metalic. Angajatii care au nevoie de stabilitate pe podeaua alunecoasa de la locul de munca vor purta pantofi, sandale sau saboti de protectie care au o talpa special construita anti-alunecare.

Alege un furnizor de incredere

Asa cum am vazut riscurile la care ne supunem corpul in timp ce lucram sunt multiple. Acasa sau la locul de munca este necesar sa folosim manusi de protectie pentru a ne asigura mainile si un echipament complet pentru a ne tine departe de potentiale accidentari.

Riscurile crescute fac ca angajatorii sa aleaga cele mai bune piese de echipament de la firme de incredere. Un furnizor de manusi de protectie si echipamente de protectie este firma Dalgeco. Dalgeco se bucura de respectul si aprecierea clientilor sai. Atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice pot comanda de pe site-ul Dalgeco.ro piese de echipamente de protectie.

Procesul de selectie al manusilor de protectie este unul simplu, clientii avand la dispozitie multiple categorii din care isi pot alege manusile, salopetele sau incaltamintea de care au nevoie. Comanda se face simplu folosind mediul online, si timpul de livrare difera in functie de caracteristicele produselor.