Siguranța și protecția când folosești o trotineta electrica – 5 sfaturi utile

trotineta electrica smartbalance

Trotinetă electrică smartbalance.ro este o modalitate excelentă de a călători fără a polua și fără a fi necesar să cheltuiți multă energie. Există anumite lucruri pe care ar trebui să le reții pentru te păstra pe tine și pe alții în siguranță. Să conduci o trotinetă electrică trebuie să fie o experiență distractivă, nu să ofere pericole și probleme din cauza neglijenței. Iată câteva sfaturi pentru siguranță și protecție când e vorba de trotinete electrice:

Sfat nr. 1: Purtați întotdeauna o protecție adecvată

Spre deosebire de un vehicul, nu aveți opțiunea de a vă asigura. De asemenea, nu aveți protecție împotriva intemperiilor. Pentru a vă asigura că sunteți în siguranță, trebuie să purtați întotdeauna un echipament de protecție minim. La fel că atunci când mergeți cu bicicletă, purtați o cască . Este o protecție recomandată și va fi cu siguranță obligatorie în viitor.. Această protecție este esențială pentru a ne proteja cel mai important organ, capul și creierul nostru, în caz de coliziune cu un obiect sau un vehicul care ne lovește. Conform mai multor studii, o cască reduce riscul de rănire gravă la cap cu 70%.

De asemenea, este recomandabil să purtați protecții pentru genunchi, cotiere și mănuși pentru a reduce riscul de fracturi osoase în caz de cădere. Unii oameni cred că arată stupid purtând echipament de protecție, dar aspectul este mult mai puțin important decât siguranța ta.trotineta electrica smartbalance

Sfat 2: Asigurați-vă că sunteți întotdeauna bine vizibili

S-ar putea să credeți că folosind o trotinetă electrică pentru adulți sunteți clar vizibili, dar nu este neapărat așa. Vă veți deplasa mai repede decât pietonii, fără a fi la fel de vizibil că un vehicul. Pentru că oamenii care sunt la volan să te vadă, cel mai bine este să porți îmbrăcăminte viu colorată sau, mai bine o vestă reflectorizantă. A fi vizibil este cel mai bun mod de a reduce riscul de rănire pentru tine sau altcineva.

Sfat 3: Fii deosebit de atent

A vă asigura că veți acordă întotdeauna mare atenție la ceea ce se întâmplă în jurul vostru în timp ce mergeți cu o trotinetă electrică este una dintre cele mai bune metode de a vă păstra pe voi și pe ceilalți în siguranță. Atenție la trafic și semnalizare  înainte de a traversa o stradă. De asemenea, urmăriți pentru a vedea dacă pietonii v-au observat și nu cumva blocați drumul.

Un obicei bun este să te uiți mereu în fața locurilor de unde cineva ar putea ieși, așa cum se întâmplă adesea lângă parcări și magazine. Cu cât veți acordă mai multă atenție spațiului din jur, cu atât veți fi mai în siguranță. Că orice altă formă de transport, nu trebuie să folosiți telefonul când folosiți trotinetă deoarece acest lucru vă va distrage atenția și ar putea duce la erori de conducere.

Sfat 4: Folosiți trotinetă în timp ce vă aflați într-o formă bună

La fel cum nu ar trebui să beți niciodată alcool în timp ce conduceți o mașină sau o motocicletă, nu ar trebui să folosiți  niciodată trotineta când ați băut.. Chiar și câteva pahare de alcool vă vor reduce capacitatea de a reacționa rapid. Alcoolul sau oboseală pot avea, de asemenea, un impact asupra echilibrului ceea ce vă crește în mod natural riscul de a avea un accident.

Nu merită să vă asumați riscuri. Cel mai bine este să nu folosiți trotinetă electrică dacă sunteți foarte obosit sau va simțiți rău. S-ar putea să aveți un accident, deoarece nu vă aflați în cea mai bună stare de spirit. Gândiți-vă întotdeauna la siguranța voastră și la siguranța altora înainte de a decide să urcați pe trotinetă.

Sfat nr.5: Țineți întotdeauna ambele mâini pe ghidon

Poate fi tentant să va opriți pentru o ceașcă mică de cafea și să va continuați apoi drumul, dar este o idee proastă. Dacă nu aveți ambele mâini pe ghidon, reduceți semnificativ controlul asupra trotinetei. Dacă aveți nevoie să transportați articole suplimentare, asigurați-vă că acestea sunt legate de dumneavoastră într-un mod care va lasă mâinile libere.

S-ar putea să credeți că sunteți foarte abil în a conduce cu o singură mână, dar dacă ceva neașteptat apare în cale, veți înțelege rapid de ce este esențial să folosiți întotdeauna ambele mâini pentru a conduce și controla un dispozitiv electric.

Concluzii

Mulți oameni presupun că nu trebuie să-și facă griji cu privire la siguranța lor în timp ce călătoresc cu trotineta electrică.. Această credință s-ar putea datora faptului că nu merge extrem de repede sau pentru că rareori se întâmpla probleme. Totuși, creșterea accidentelor care implică trotinete arată contrariul. Nu uitați că, deși scuterul electric are multe avantaje, acesta nu este lipsit de riscuri și ar fi bine  să urmați aceste sfaturi de siguranță.