Cutii de calitate pentru transport!

Calitatea produselor depinde foarte mult si de cutiile in care sunt transportate. Cu atat mai mult cu cat vorbim despre produse fragile precum sticle de vin si de sampanie.

Nu exista nicio cale mai buna de a transporta o sticla de vin sau mai multe decat intr-un suport din carton. Desigur, exista si cutiile de lemn, insa acestea sunt costisitoare, adauga greutate transportului si nu sunt tocmai disponibile de oriunde. In schimb, cartonul este un material foarte popular, iar ipackonline.ro este specializat in cutii transport.

Istoria cartonului ondulat se intinde pe o perioada de peste 100 de ani, iar aparitia acestui material a fost impulsionata de nevoia unui nou tip de ambalaj, superior lazilor de lemn. Dezvoltarea industriei la sfarsitul secolului al XIX-lea, care a dus la formarea centrelor industriale, la mecanizarea transporturilor, la cresterea cantitatii de marfa ce trebuia ambalata si transportata pe distante din ce in ce mai mari, a necesitat inovarea unui nou ambalaj calitativ superior care sa satisfaca noile cerinte. Hartia ondulata printr-un mijloc mecanic, intre doua valturi canelate, a fost obtinuta pentru prima data in Anglia, in anul 1856 de catre Healey si Allen. Ei au folosit acest produs ca element de intarire a partii cilindrice a palariilor. Hartia ondulata a fost utilizata in premiera ca ambalaj de catre americanul Albert L. Jones, care a obtinut un brevet pentru ambalarea sticlelor, in anul 1871.

Cartonul ondulat se impune in industria ambalajelor, dupa al doilea Razboi Mondial, largindu-se gama de sortimente si imbunatatindu-se substantial calitatea acestui. Ambalajul din carton ondulat capata functii noi, una dintre cele mai importante devenind aceea de promotor al desfacerii marfurilor al aspectului deosebit de atragator.

In Romania, prima fabrica de productie de carton ondulat si ambalaje a fost la Grimbav, fiind infiintata in 1956, iar in deceniile urmatoare, acest sector cunoaste o dezloltare remarcabila. In prezent, cele mai importante centre de productie sunt la Cluj, Sfantu-Gheorghe, Drobeta Turnu-Severin, Bucuresti, Ghimbav, Adjud, Suceava.

Perspectivele dezvoltarii ambalajelor din carton ondulat sunt incurajatoare, elementul dinamizator fiind cererea in continua crestere. In ultimii 10 ani, productia mondiala de carton ondulat s-a dezvoltat cu un ritm superior celei de hartie. Ambalajele din carton ondulat prezinta numeroase avantaje, datorita carora in prezent peste 50% din marfurile produse pe plan mondial sunt ambalate, depozitate, transportate sau comercializate cu contributia acestora. Cele mai importante avantaje ale ambalajelor din carton ondulat sunt:

– asigura protectia superioara a produselor, prin capacitatea ridicata de preluare a solicitarilor mecanice de catre structura cartonului ondulat;

– ambalajele din carton ondulat sunt de circa trei ori mai usoare decat cele din lemn la acelasi volum de ambalare;

– pretul de productie este mult inferior altor categorii de ambalaje.

Cartonul reprezinta materialul perfect folosit la ambalarea diverselor produse. Indiferent ca vorbim despre ambalarea sticlelor de vin sau de ambalarea alimentelor, cartonul este superior, in ceea ce priveste calitatea, modul de fabricare, pretul si poate fi foarte usor reciclat.

Furnizorul ipackonline.ro este lider in domeniu, iar clientii care achizitioneaza produsele lor au fost intotdeauna multumiti de vasta gama de cutii transport sticle!