Cum sa respecti un dresscode pana in cele mai mici detalii purtand rochia potrivita?

Nu este ceva neobisnuit ca intr-un colt al invitatiei sa fie tiparit cu litere mici faptul ca trebuie respectate niste conveniente. Este vorba despre dresscode-ul privind preferinta gazdelor in ceea ce priveste tinutele care sunt agreate pentru evenimentul respectiv. De multe ori, o astfel de cerinta vine impreuna cu multe inconveniente deoarece in mod automat te trimite la cumparaturi.

Dar fie ca ne place sau nu, dresscode-ul face parte din viata noastra de zi cu zi si, daca dorim sa participam neaparat la niste evenimente atunci trebuie sa ne conformam. Chiar daca pe invitatie scrie ca trebuie sa respecti un anumit dresscode acest lucru nu inseamna ca nu poti avea o abordare originala. Insa, atunci cand vine vorba despre respectarea unui dresscode, sunt atat de multe diferente care trebuie respectate si aplicate, motiv pentru care iti vom prezenta ce inseamna fiecare dintre acestea. Si, mai ales, sa poti alege rochii de ocazii care sa fie potrivite.

Rochii de ocazii pentru evenimente formale

Evenimente formale inseamna baluri, receptii, opera si gale caritabile. Vestimentatia formala nu trebuie sa faca nici o exceptie de la regula, sa fie impecabila si aleasa conform cerintelor evenimentului. Drept urmare, cele mai potrivite rochii de ocazii sunt cele de bal sau, poti alege o rochie lunga, fara maneci. Daca este vorba despre un eveniment care are loc seara atunci poti asorta rochia cu o capa de blana. Accesoriile trebuie sa fie elegante si pretioase, pentru a indeplini cerintele unui astfel de cod vestimentar.

Rochii de ocazii pentru evenimente semiformale

Invitatiile pe care este mentionat ca evenimentul este semiformal se refera la faptul ca este vorba despre o petrecere pretentioasa. Tinuta perfecta este formata din rochii de ocazii pentru seara dar exista o libertate mai mare de alegere in ceea ce priveste modelele. Sunt acceptate chiar si mici excentricitati, desi vor deveni centrul atentiei.

Pentru un eveniment semiformal poti alege de site-ul Yves Fashion rochii de ocazie elegante si impecabile in orice detaliu.

Rochii de ocazii pentru evenimente informale

Desi nu presupune sa respecti cu atat de multa strictete vestimentatia aleasa, este bine totusi sa optezi pentru rochii de ocazii in acelasi spirit cu evenimentul. Astfel, nu vei da gres. De regula, tinutele informale sunt rezervate pentru intalnirile business sau pentru petreceri de firma. Daca se organizeaza evenimentul intr-un restaurant elegant unde sunt prezenti toti partenerii firmei, atunci modelul de rochii de ocazii trebuie cel putin sa fie destul de apropiata de un stil business. Culorile, in acest caz, trebuie sa fie destul de sobre dar in acelasi timp sa emane eleganta.

Rochii de ocazii pentru cocktail attire

In acest caz, cele mai potrivite rochii de ocazii sunt cele pana la nivelul genunchilor asa cum sunt cele scurte cu trena sau tip babydoll. In acest caz se permite o libertate de exprimare mai mare iar rochiile sunt mult mai comode. Daca trec putin peste genunchi iti vor permite mai multa libertate de miscare si poti sa experimentezi cu mai multe modele.

Singurul lucru de care trebuie sa tii cont este spatiul in care se desfasoara evenimentul si de sezon deoarece astfel de evenimente pot avea loc in aer liber.