Urca singur pe munte in siguranta

Drumețiile montane se bucură cel mai bine solo sau ca parte a unui grup? Cred că răspunsul la această întrebare se rezumă cu adevărat la propriile preferințe personale. O călătorie de alpinism singuratic vă va permite să vă întrebați unde vreți vreodată, să mergeți cu viteza dvs. și nimeni altcineva, precum și să vă oferiți un timp valoros de gândire – așa că pentru mulți, drumețiile în singurătate sunt o experiență excelentă. În timp ce alpinismul se bucură de mulți, nu este lipsit de riscuri și pericole, așa că am prezentat câteva sfaturi pentru a vă face călătoria sigură și plăcută.

 Nu ieși singur dacă ești nou la munte. Mergeți mai întâi la câteva excursii de alpinism de grup până când sunteți sigur că știți cum arată un punct de sprijin și cum să evitați placa grasă. Până când ieși singur, ar trebui să fii antrenat la traversarea terenului abrupt în diferite vremuri, atât pe iarbă, cât și pe gheață.

 Planificați-vă traseul cu atenție și evitați dealurile periculoase și abrupte. Dacă te rănești, ești singur!

 Asigurați-vă că aveți tot ce este necesar pentru a naviga în toate condițiile meteorologice și nivelurile de vizibilitate. Majoritatea incidentelor de salvare montană provin din navigarea deficitară. Asigurați-vă că mergeți echipat cu tot ce aveți nevoie, de la busole la jachete impermeabile, și vă poate fi util să verificați vremea.

Asigurați-vă că cineva vă cunoaște ruta, când să vă așteptați înapoi și pe cine să contactați dacă nu vă întoarceți până la un anumit timp. Dacă este posibil, contactați pe cineva aflat pe traseu pentru a-l informa cu privire la progresul dvs., dar fiți conștienți, este posibil să nu aveți semnal pe telefonul mobil pentru a permite acest lucru.

 Dacă aveți nevoie de Mountain Rescue, sunați la 999 și întrebați poliția și apoi Mountain Rescue – Va trebui să le furnizați o rețea de rețea exactă. Adesea, un telefon mobil cu semnal acum se va conecta la o altă rețea la un apel 999.

Asigurați-vă că aveți o trusă de urgență pentru a vă îngriji în caz de rănire. Aș recomanda la un Blizzard Pack, adăpost de grup (2 persoane), trusă de prim ajutor, telefon mobil, îmbrăcăminte de rezervă, pălărie și mănuși de rezervă, și o hartă de rezervă și busolă sau un GPS, dacă aveți unul.

Bucurați-vă de alpinismul singuratic purtand haine de munte, dar fiți în siguranță!