Clădirile din otel vă ajută să vă mențineți costurile scăzute

Dacă există un factor care face din construcția de clădiri metalice cea mai bună opțiune pentru un număr tot mai mare de dezvoltatori în această perioadă, acesta ar trebui să fie costul lor scăzut. În orice tip de construcție de clădiri, preocupările legate de costuri merg adesea mână în mână cu nevoia unei structuri de înaltă calitate, care să fie conformă cu standardele industriale de fiabilitate, durabilitate și funcționalitate. Având în vedere acești factori și cerințe incongruente, clădirile metalice sunt ideale pentru această sarcină.

Clădirile metalice oferă, de asemenea, o soluție mai fezabilă din punct de vedere ecologic și, după cum se pare, cele mai noi inovații în materie de proiectare au dus la structuri care fac mai mult decât să se ridice la nivelul valorii estetice, de asemenea. Dar poate că în ceea ce privește costurile, beneficiile clădirilor din oțel ies cu adevărat în evidență, iar acest lucru se aplică atât la construcția inițială, cât și la durata de viață a structurii.

Deși majoritatea clădirilor din oțel sunt proiectate pentru a fi structuri cu înălțime redusă și cu deschideri mari, metalul utilizat în construcția lor se pretează de fapt și la o gamă variată de alte opțiuni de proiectare. Chiar și elementele de design tradiționale, cum ar fi fațadele din cărămidă sau întinderile largi de ferestre, pot fi încorporate în proiectarea modernă a clădirilor din oțel. Ceea ce înseamnă că clădirile metalice nu mai sunt constrânse la aspectul monoton și utilitarist al deceniilor trecute. În prezent, metalul este utilizat ca material principal în numeroase tipuri de structuri pentru diferite aplicații. În multe orașe mari, clădirile metalice sunt alegerile de proiectare preferate pentru școli, bănci, stații de pompieri și chiar biserici.

Proiectele personalizate îmbunătățesc flexibilitatea și reduc costurile

În timp ce majoritatea oamenilor folosesc termenul „pre-proiectat” cu referire la clădirile prefabricate din metal mafosteel.ro , termenul „proiectat la comandă” este într-adevăr mai precis. Acest lucru se datorează faptului că clădirile comerciale din oțel sunt de obicei proiectate în funcție de specificațiile dezvoltatorului, într-un mod care să utilizeze resursele în cel mai eficient mod posibil. În prezent, structurile clădirilor din oțel sunt în mod obișnuit proiectate cu ajutorul unui software care optimizează greutatea oțelului în funcție de tipul de structură care se construiește. Acest lucru face posibilă plasarea mai mult oțel în zonele cu cerințe mai mari de rezistență și mai puțin în alte zone ale structurii. Această utilizare mai eficientă a materialului contribuie la scăderea costului mediu al unei clădiri metalice.

Un factor care joacă un rol semnificativ în costul mai mic al clădirilor din oțel este modul în care acestea sunt construite. Componentele unei clădiri din oțel sunt realizate într-o instalație special concepută, într-un proces care include fabricarea plăcilor de sudură a căpriorilor și a stâlpilor și a cadrelor secundare. În cadrul unui proces atent controlat, aceste componente sunt proiectate pentru aplicații specifice înainte de a fi transportate pe șantier. Deoarece toate componentele individuale au fost proiectate conform specificațiilor, nu este nevoie de prea multe dimensionări și modificări suplimentare la fața locului, ceea ce duce la o perioadă de construcție mult mai scurtă și la costuri generale reduse. De fapt, s-a estimat că este nevoie de cu aproximativ 30% mai puțin timp pentru a pune în funcțiune o clădire din oțel în comparație cu o structură similară realizată din alte materiale.

Oțelul a devenit mai ieftin ca niciodată în ultimii ani, iar acest lucru a dus la o reducere suplimentară a costurilor de construcție. Adăugați la aceasta faptul că, de obicei, clădirile metalice sunt proiectate și fabricate de o singură companie, iar clădirile din oțel oferă o alternativă de proiectare care este atât rentabilă, cât și mult mai ușor de gestionat.

Proiectare prietenoasă cu mediul

Pe lângă faptul că contribuie la reducerea costurilor generale, materialele și proiectele utilizate la fabricarea clădirilor metalice contribuie, de asemenea, la calitățile lor ecologice. Metalul este unul dintre cele mai durabile materiale de construcție existente, iar această calitate are ca rezultat o structură care rămâne funcțională pentru mult mai mult timp decât alte tipuri de structuri. Nu numai că clădirile din oțel vor rezista mai mult decât structurile similare realizate din materiale convenționale, dar vor necesita, de asemenea, mult mai puțină întreținere. Și mai bine, multe dintre materialele utilizate în proiectarea și construcția clădirilor din oțel pot fi reciclate, iar multe astfel de structuri sunt, de fapt, realizate din materiale reciclate. Spre deosebire de alte materiale utilizate în construcția clădirilor tradiționale, oțelul poate fi utilizat pentru construirea unei alte structuri sau chiar a unui automobil după ce o clădire a fost demolată.

Impactul favorabil al unei clădiri din oțel asupra mediului merge și dincolo de construcția sa. Cele mai multe astfel de clădiri sunt proiectate cu beneficii inerente în materie de costuri și energie, ceea ce le face opțiuni fezabile în lumea actuală din ce în ce mai avidă de energie. Panourile de perete izolate în fabrică, realizate din metal, sunt utilizate în mod obișnuit în dezvoltarea unor instalații care sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât omologii lor. Prin adăugarea de acoperișuri metalice acoperite cu pigmenți care reflectă lumina și căldura soarelui, puteți avea o structură care vă poate reduce considerabil costurile de energie și răcire, fiind în același timp mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător.