De ce sa calatoresti? Beneficiile unei calatorii

V-ati pus vreodata aceasta intrebare? Pentru noi, calatoria este un lucru natural, important si instinctiv. Mai jos, va spunem care sunt principalele beneficii pe care le veti experimenta atunci cand incepeti sa calatoriti.

  1. Invatati limbi straine

Nu vrem sa ne oprim prea mult asupra acestui aspect, deoarece, cu siguranta, sunteti deja constienti de importanta invatarii limbilor straine. Sa luam un exemplu – turistii straini care vin in Romania. Acestia nu cunosc limba, dar, dupa ce si-au gasit cazare in regim hotelier si au iesit la plimbare, cu siguranta vor invata cateva cuvinte stand aici.

Cel mai bun mod de a invata o limba straina este sa calatoriti in strainatate, astfel incat sa o puteti practica. Aceste tipuri de experiente accelereaza invatarea si, mai presus de toate, ne permit sa invatam distrandu-ne.

Dar, inainte de a calatori, nu uitati sa invatati sau sa revizuiti elementele de baza ale limbii pentru a va putea descurca cu usurinta in timpul calatoriei.

Exista anumite aplicatii care va permit sa invatati rapid sa va descurcati fara probleme atunci cand calatoriti in strainatate. Va sfatuim sa descarcati, de asemenea, manualele de conversatie gratuite pentru a invata engleza, italiana, germana, franceza etc, deoarece acestea contin frazele si cuvintele cheie de care veti avea nevoie atunci cand calatoriti.

De asemenea, invatarea unei limbi straine inseamna invatarea unei noi culturi si a unui nou mod de gandire. Toate acestea se invata traind cu nativii!

  1. Va largiti propria viziune asupra vietii

Calatoriile au schimbat foarte mult modul in care se vede lumea, deoarece calatoriile va permit sa va extindeti cunostintele si va invata noi moduri de a gandi si de a face.

Calatoria inseamna sa vedem culturile de aproape si sa ne dam seama ca impartasim aceleasi valori si obiective de baza. Suntem cu totii parte a aceleiasi planete si acest lucru ne face conectati. Calatoria este o metoda buna de a invata cum sa aplici toleranta, nu crezi?

Dupa o calatorie, cu siguranta vei fi mai tolerant fata de ceilalti si, mai presus de toate, fata de straini. De multe ori ne este frica de necunoscut. Acesta este motivul pentru care va veti confrunta mai bine cu dificultatile vietii si cu micile probleme ale zilei in care ati calatorit putin.

  1. O mai mare incredere in sine

Increderea in sine se obtine, mai presus de toate, daca calatoriti in cealalta parte a lumii. Cunoasterea unor culturi foarte diferite de ale noastre ne ajuta sa intarim increderea in sine.

Daca esti timid, calatoriile te pot ajuta foarte mult. Uita de psihologi la 100 de euro pe ora pentru a te ajuta sa depasesti timiditatea. Veti vedea cum calatoria va va ajuta mult mai mult. Incetul cu incetul vei deveni mai sociabil. In cele din urma, relatia cu ceilalti va deveni mai naturala si mai fluida. Si cine stie, poate, vei deveni sarlatan!

  1. Traieste experiente puternice

Aceasta este ceea ce ofera o calatorie, dar, desigur, trebuie cautate experiente puternice. Alegerea este in mainile tale.

Calatoria independenta inseamna ca de multe ori vom trai experiente care ne vor marca. De asemenea, inseamna ca vom putea descoperi locuri incredibile, peisaje minunate si locuri mitice.