Analko a devenit una din cele mai cautate companii nu doar din Romania, ci si din intreaga Europa. Avand la baza o serie complexa de procese referitoare la prelucrarile metalice, compania care a luat fiinta in urma cu peste treizeci de ani este tot mai motivata sa ofere companiilor prelucrarile ideale, pentru procese riguroase si proiecte ample.
Compania s-a dezvoltat odata cu tehnologia astfel ca, in prim plan au fost aduse si s-au descoperit tehnologii tot mai moderne de prelucrare a confectiilor metalice. Cea mai de succes s-a concentrat in camera de vopsitorie in camp electrostatic, acolo unde se creeaza fundamentul unor piese durabile, cu un invelis protector de top intr-o croma ideala pentru preferintele utilizatorilor. Ca parte din procesul de vopsire electrostatica se iau in calcul doua procedee principale:
Cel de vopsire a metalelor in camp electrostatic, dar si cel de vopsire profilelor de aluminiu in camp electrostatic. Intre cele doua nu exista mari diferente, profilele de aluminiu facand insusi parte din clasa metalelor cu o densitate relativ usoara care sunt utilizate la diferite constructii. Aluminiu este renumit pentru capacitatea ridicata de reflexie, cat si pentru faptul ca este un bun conductor electric. Densitatea redusa a acestuia il transforma intr-un material ideal pentru constructia transporturilor maritime, cat si pentru cele aeriene. Prin vopsirea electrostatica oferita de Analko Metalum, materialul este acoperit in triplu strat de vopsea astfel incat acesta sa devina mai rezistent in timp.
Procedeul si procesul in sine nu este unul complicat, insa nu poate fi derulat de orice persoana. In speta, e nevoie de personal calificat cu o serie vasta de cunostinte care sa poata opera aparatura de specialitate pe care Analko Aluminium le-o pune la dispozitie angajatilor. Aceasta aparatura si buna cunoastere a procesului de lucru faciliteaza munca angajatilor, oferindu-le de fiecare data rezultatele prevazute.
Inainte de toate, atat compania cat si intregul proces suntt certificate prin standarde de calitate care atesta calitatea si bunul demers al companiei, al respectarii normelor de siguranta si operare, cat si al unui astfel de proces de o complexitate aparent ridicata.
In primul rand este necesara demararea unui proces de curatare chimica. Profilele de aluminiu sunt curatate printr-un procedeu aparte care ajuta la degresarea materialului propriu-zis facand posibila priza vopselei de materialul de lucru. Acest pas este urmat de procesul de vopsire alectrostatica care nu se realizeaza nici el oricum, ci printr-o serie de utilaje conectate la un sistem software care parcurge toti pasii necesari cu atentie. In speta, sunt utilizate 8, respectiv 10 pistoale care vor face procedeul de vopsire propriu-zis. Pentru vopsirea in camp electrostatic se vor utiliza in mod exclusiv o serie de vopseluri speciale de tip pulbere care vor fi pulverizate in strat triplu pe profilul de lucru. Cabina de lucru in care se realizeaza intregul proces este conceputa special astfel incat sa asigure o vopsire uniforma, pe intreaga suprafata a profilelor.
Ulterior are loc polimerizarea vopselei sau uscarea acesteia prin intermediul a trei cuptoare ce sigileaza perfect culorile selectate, oferind rezistenta, croma perfecta si stratul ideal de protectie.