4 sfaturi pentru o cariera in fotbal

Multi copii dovedesc un talent impresionat pentru fotbal de la varste fragede, mai ales copiii fanilor acestui sport, care cresc de mici cu impresionantele meciuri la televizor si mingea de fotbal  pe balcon sau in debara. Acesti copii se antreneaza in spatele blocului cu prietenii de joaca si unii dintre ei, cei ce reusesc sa isi convinga parintii ca pasiunea este reala si nu doar un capriciu al copilariei, sunt inscrisi in diversele cluburi de fotbal pentru juniori in vederea pregatirii pentru o potentiala cariera in sportul rege. Talentul  nu este insa indeajuns in lumea fotbalului, iata cateva sfaturi de la marii fotbalisti:

1. Munca in echipa: Echipa nu cuprinde doar cei 11 jucatori,  acesta este un fapt adesea neglijat de jucatorii tineri ce abia pornesc in cariera. Pentru ca echipa sa reuseasca, relatia de comunicare trebuie sa fie perfecta, nu doar intre jucatori ci si intre acestia si antrenor, sau chiar patronul clubului. Chiar in cazul schimbarii antrenorului, cand acesta este pus in postura de a invata mai intai de la jucatori, este foarte important sa se creeze o relatie de intelegere reciproca  pentru ca intreaga echipa sa se poata concentra pe scopul propus.

2. Exista momente pentru munca si momente pentru odihna:  multi tineri intra in lumea fotbalului sub mirajul unor jocuri cu fotbal sau meciurilor impresionante de la televizor si se asteapta sa ajunga la nivelele respective de performanta cat se poate de repede. Din acest motiv, multi dintre ei dau gres inca din echipa de juniori, datorita unui antrenament prea solicitant si fara pauza, menit sa ii propulseze direct la nivelul marilor jucatori. Tinerii ce intra in acest sport trebuie sa stie ca toti cei vazuti la televizor s-au antrenat ani de zile pentru a ajunge acolo.

3. Planuri pentru viitor: multi jucatori tineri sunt prinsi de mirajul acestei lumi si uita faptul ca in fotbal, ca in orice sport, anii de cariera sunt limitati pentru un jucator, cei mai longevivi fotbalisti jucand doar pana la 35 de ani. Este foarte important pentru tinerii ce incep o cariera in fotbal sa aiba o idee clara ce vor face odata ce cariera ca jucator va lua sfarsit.

4. Pasiunea: este extrem de important ca jucatorii sa fie cu adevarat pasionati de acest sport.  Realitatea nu este cea a joculetelor de pe siteuri precum cel din acest exemplu, ce pot fi inchise odata ce si-au pierdut noutatea sau a meciurilor de la televizor ce dureaza doar 90 de minute, realitatea este ca fotbalul jucat la nivel profesional este la fel de greu si necesita la fel de multe sacrificii, daca nu chiar mai multe, ca orice alt sport si doar pasiunea pentru acesta poate motiva tinerii jucatori sa continue munca grea in drumul catre o echipa recunoscuta de club.