Sunt implanturile dentare o solutie pe termen lung? Iata raspunsul specialistilor!

implanturi dentare

Pentru fiecare problema stomatologica cu care te confrunti, exista diferite solutii. Unele sunt provizorii, valabile pentru perioade limitate de timp, pe cand altele se dovedesc eficiente pe termen lung si foarte lung, chiar pe durata mai multor decenii.

Din aceasta a doua categorie face parte tratamentul cu implanturi dentare, disponibil si in clinica stomatologica dentalpremier.ro. Acesta este recomandat oricarui pacient adult care, indiferent de motiv si de varsta, a pierdut unul sau mai multi dinti.

Cele mai bune solutii pentru inlocuirea acestora sunt reprezentate de niste piese din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman, care tin loc de radacina a dintelui. Aceste mici suruburi se numesc implanturi dentare.

Etapele tratamentului cu implanturi dentare

Acest tip de tratament stomatologic are trei etape principale, fiecare dintre ele avand propria importanta pentru obtinerea rezultatelor finale dorite.

Cea dintai este etapa de evaluare si de pregatire. In cadrul acesteia, medicul dentist evalueaza cat mai amanuntit starea de sanatate a pacientului. Sunt realizate radiografii dentare, iar computerul tomograf permite efectuarea unor masuratori precise si chiar inserarea virtuala a implantului, pentru o precizie maxima.

Urmeaza etapa chirurgicala, adica inserarea propriu-zisa a surubului in osul maxilar sau mandibular. Mai apoi, in situatiile care permit, se pot monta si dintii ficsi provizorii, deplin functionali. Dupa aceea, pacientul nu trebuie sa faca nimic altceva decat sa aiba rabdare. Este vorba despre o perioada cuprinsa in general intre doua si sase luni, pe parcursul careia se petrece procesul de osteointegrare. Cu alte cuvinte, are loc sudarea sau prinderea in os a recent inseratelor implanturi dentare.

Etapa a treia este cea de atasare a lucrarii protetice finale. Aceasta presupune atasarea lucrarii fixe definitive.

Lucrarea finala este realizata in laboratorul de tehnica dentara sau, in cazul coroanelor individuale, chiar in cabinetul stomatologic dotat cu tehnologia CEREC 3D Cad/Cam. Este vorba despre dintii ficsi definitivi care urmeaza sa fie fixati prin cimentare sau prin insurubare. Odata incheiat tratamentul, pacientul se va bucura de beneficiile sale pe termen lung!

 

implanturi dentare
implanturi dentare

Beneficiile pe termen lung aduse de implanturi dentare

Acest tratament isi dovedeste eficienta in majoritatea covarsitoare a cazurilor, dupa cum pot depune marturie zeci si sute de mii de pacienti din Romania si din lumea intreaga. Iata care sunt cele mai importante beneficii!

recapatarea deplina a functiei masticatiei si, in acest fel, prevenirea aparitiei unor eventuale probleme legate de digestie;

disparitia defectelor de fonatie, rostirea sunetelor realizandu-se din nou cu maxima claritate;

imbunatatirea aspectului zambetului si al fetei in intregime;

evitarea aparitiei unor leziuni sau chiar a miscarii dintilor, care pot fi provocate de folosirea indelungata a unei proteze mobile;

posibilitatea de a te bucura din nou de mancarurile preferate, indiferent care sunt acestea, fara restrictii;

o senzatie identica cu aceea oferita de dintii naturali, pe tot parcursul zilei, indiferent de activitatile desfasurate,

cresterea increderii in propria persoana si, pornind de aici, imbunatatirea calitatii vietii sociale.

Te poti bucura de toate aceste beneficii pe termen lung si foarte lung, dupa cum o dovedesc multiple studii realizate pe pacientii cu edentatie totala, adica cei care ramasesera fara niciun dinte. S-a constatat ca efectele pozitive ale tratamentului cu implanturi dentare au rezistat 20 de ani si chiar mai mult.

Tot ce trebuie sa faci, pentru a prelungi durata, este sa acorzi atentia normala igienei dentare zilnice, iar o data la fiecare sase luni sa te prezinti la cabinetul stomatologic pentru igienizari profesionale.