Ce trebuie sa stii atunci ca sa alegi tipul de hosting potrivit pentru un magazin online?

web hosting

Daca in cazul unui blog sau al unui site de prezentare numarul de elemente de care trebuie sa tii cont este unul redus, in cazul unui magazin online lucrurile stau cu totul altfel. Un magazin virtual are nevoie de resursele necesare pentru a oferi posibilitatea ca mai multi utilizatori sa efectueze simultan mai multe actiuni precum finalizarea comenzii, crearea unui cont, inscrierea la newsletter, curs copywriting  etc . Drept urmare, tipul de hosting ales trebuie sa tina cont de viteza de incarcare a paginilor si de performantele care trebuie indeplinite astfel incat totul sa functioneze cat mai fluent. 

 

Ce trebuie sa iti ofere un pachet de hosting potrivit? 

 

Pachetul de hosting pentru care optezi, trebuie sa iti ofere in primul rand, suficient spatiu penru a putea gazdui toate produsele impreuna cu tot continutul pe care il presupun (text – articole, imagine, video etc)

In al doilea rand, trebuie sa alegi un pachet de hosting care iti ofera optiuni de upgrade la un cont format din mai multe elemente si, inclusiv un spatiu de stocare mai mare pe server. Acest lucru trebuie luat in considerare chiar daca la inceput rulezi pe site doar un numar limitat de produse intrucat este posibil ca in viitor sa diversifici gama de produse si servicii comercializate. Afacerea, dupa cum este si firesc, este posibil ca intr-un timp destul de scurt sau mai lung sa evolueze, caz in care ai nevoie de suficient spatiu de stocare. 

Pe langa specificatiile tehnice ale serverului (CPU, RAM, uplink, etc.) trebuie sa iei in considerare si instrumentele care ti se pun la dispozitie pentru asigurarea securitatii si performantelor magazinului online. Provider-ul de hosting trebuie sa iti ofere posibilitatea de a proteja magazinul online cu ajutorul unor software-uri de securitate care depisteaza si blocheaza atacurile hackerilor si spam-ul. 

Alegerea unui pachet optim de hosting pentru magazinul tau online reprezinta modul prin care te poti asigura de functionalitate a site-ului chiar si in perioadele aglomerate precum Black Friday. Din acest punct de vedere, uptime-ul garantat reprezinta unul dintre indicatorii care te vor ajuta sa alegi un abonament potrivit pentru nevoile tale. 

 

Pachetul de hosting potrivit poate garanta succesul magazinului tau online

 

Succesul unui magazin online depinde foarte mult de viteza de incarcare a paginilor. Mai ales daca sunt stocate cantitati mari de informatii. De asemenea, pachetul de hosting potrivit asigura o experienta a utilizatorilor mai buna, aspect care va favoriza si incurajarea cumparaturilor. 

Spatiul suficient de stocare pe server iti va oferi posibilitatea sa afisezi pe site-ul magazinului online toate informatiile necesare pentru a cumpara in siguranta si in cunostinta de cauza. In functie de platforma pe care este construit magazinul online poti alege pachete de gazduire web care sa iti accelereze site-ul. Vei putea gasi atat abonamente dedicate cat si pachete adresate magazinelor virtuale in general. 

Daca vrei sa pornesti cu dreptul in dezvoltarea magazinului tau online atunci trebuie sa tii cont de principalele criterii ale alegerii unui pachet de hosting potrivit. Acesta te va ajuta sa sporesti performantele magazinului tau online.