Cum poti cumpara cele mai interesante halate de baie?

Halatul de baie, in general confectionat din panza, este o incrucisare intre un articol de imbracaminte si un prosop, care este folosit dupa o baie sau dupa un dus pentru a neusca. Este o imbracaminte confortabila si utila, care ofera dusului si baii acel plus de capriciu si bunastare. Una este sa te usucui rapid cu un prosop, este cu totul alta sa te rasfeti incet in blandetea unui halat de baie.  Exista mai multe modele de halate pe care le poti alege atunci cand vrei sa obtii cele mai confortabile tinute.

Halatul de baie este intotdeauna legat de momente de relaxare: dupa un dus regenerant la intoarcerea dintr-o zi de munca, dupa o baie fierbinte linistitoare, in timpul unui program SPA relaxant sau dupa o sesiune de antrenament intensa, ne invaluie cu caldura si ne face sa ne simtim rasfatat, un moment de intimitate pentru a te bucura singur sau in compania unei persoane speciale. Astfel de momente perfecte nu pot fi stricate de halatele de baie care sunt aspre in contact cu pielea sau care nu absorb bine apa, lasand o senzatie umeda neplacuta. Confortul si calitatea sunt aspecte esentiale si trebuie sa ne ghideze in alegerea celui mai bun halat de baie. Inainte de a cumpara un halat de baie, este important sa iei in considerare mai multe aspecte – tesaturi, culori, lungime.

Cum sa alegi cele mai bune halate de baie pentru femei

Am spus deja ca este important sa alegi halatul de baie in functie de nevoia de utilizare, tinand cont de grosimea halatului, de practicitate, absorbtie si lungime. De exemplu, un halat de baie mai lung este ideal dupa o baie fierbinte, dar poate fi prea voluminos pentru a-l duce la sala sau pentru a-linclude in bagajul pentru o excursie. In schimb, un halat de baie din microfibra ocupa foarte putin spatiu, dar este mai putin absorbant si uneori lasa pe piele un strat enervant de umiditate.

In plus, exista pe piata halate de baie in lungimi diferite – scurte, medii si lungi – si in doua modele diferite – cu sau fara gluga. Pentru stil si culoare, alegerea este larga si depinde mult de gusturile personale: in general, avem tendinta de a alege o culoare neutra pentru halat de baie, de obicei simpla, dar nimic nu te impiedica sa indraznesti sa alegi culori mai vii.

Pentru a alege halatul de baie din punct de vedere al culorii, alegerea trebuie facuta in functie de locul in care urmeaza sa il folosim. De obicei, modelele feminine sunt realizate cu culori deschise, cum ar fi alb, fildes, roz si violet, in timp ce modelele pentru barbati au culori mai inchise, precum albastru, gri si negru. Indiferent de modelul pe care urmeaza sa il alegi. este bine sa-l probezi la cumparare, deoarece potrivirea marimii pe corpul tau este cea mai importanta componenta pentru un halat de baie. Din acest motiv, cel mai bine este sa te abti din a alege sa faci cuiva cadou un halat de baie, cu exceptia cazului in care esti absolut sigur ca marimea aleasa este potrivita pentru persoana careia doresti sa i-o dai.