Cum iti poti alege rolele potrivite?

Pentru a alege rolele potrivite, trebuie mai intai sa stiti ca exista modele specifice pentru fiecare tip de practica. Este dificil sa gasesti o pereche perfect adaptata nevoilor mai multor discipline, deoarece caracteristicile rolelor pot fi total opuse. Atunci cand vrei sa practici activitati in aer liber tot ce trebuie sa faci este sa gasesti obiectele potrivite. In felul acesta iti va fi mult mai usor sa ajungi la rezultatele dorite de la activitatea pe care o faci afara.

Incercati rolele inainte de a le cumpara (daca este posibil)

Esti un incepator total si / sau nu esti inca sigur daca iti vor placea rolele? Inchiriati role pentru un weekend sau imprumutati o pereche de la prieteni! Nu ezitati sa incercati mai multe practici de patinaj cu role, vom gasi intotdeauna una care ni se potriveste mai bine! In plus, unele magazine specializate ramburseaza uneori costurile de inchiriere la achizitionarea unei perechi.

Ce role sa alegi pentru copii?

Pentru rolele pentru copii, cea mai buna solutie este alegerea rolelor reglabile. Investitia initiala este putin mai importanta, dar copilul va pastra rolele mai mult timp, fiind in acelasi timp mai confortabile. Daca rola nu este reglabila, planificati una sau doua dimensiuni mai sus, cu conditia ca modelul sa fie echipat cu o carcasa rigida cu un sistem de prindere bun. Invelisul rigid ofera un sprijin bun al piciorului, ajutand in acelasi timp la compensarea cresterii copilului. Este posibil sa folositi o talpa pentru a imbunatati suportul, dar evitati ingramadirea perechilor de sosete cu riscul de a pierde senzatia. Poti alege sa mergi pe role atat in parcuri cat si pe strada, in functie de abilitatile pe care le ai, iar atunci cand iesi cu copilul asigura-te ca il inveti norme de circulatie.

Role agresive / de strada / rampa / skatepark

Rolele stradale sunt solide si intarite pentru a rezista la solicitarile legate de socuri si frictiuni pe sine si pereti josi. De asemenea, sunt mai rezistente la soc. Au crestaturi in placa si in carena pentru a se incadra pe strada.

Principalele caracteristici tehnice

  • Carcasa: rigida (rareori moale / dura, cu exceptia K2)
  • Placi: plastic UFS scurt si scazut
  • Roti: mici (56 – 72 mm) si dure (88 – 100A). Aveti grija, exista mici roti centrale numite antirocker care pot fi intre 42 si 47 mm.
  • Rulmenti: ABEC 3 pana la 7 sunt suficiente
  • H-block, groove, grindplate si soulplate
  • Tipurile de cadre cu role agresive variaza in functie de specialitate
  • Ansamblul plat (4 roti plate) pentru rampa sau skatepark
  • Un ansamblu freestyle (2 roti la capete)
  • Asamblare cu anti-basculante (2 roti mici in centru si 2 roti mai mari la capete pentru a nu se bloca pe pereti) pentru skatepark

Role pentru patinaj de viteza

Modelele de role de viteza sunt orientate total spre performanta. Acestea combina o carena joasa de mare rigiditate cu un cadru lung si rigid care promoveaza o buna transmitere a energiei. Intregul ansamblu este cat mai usor posibil pentru performante maxime. Rotile cu diametru mare asigura rulare suplimentara si mentinerea vitezei. Atentie, incepeti patinajul cu role numai dupa ce ati insusit fundamentele patinajului. Patinatul cu pantofi josi necesita multa munca tehnica si o glezna tonifiata. In primul rand, merita sa va familiarizati cu patinajul de viteza cu patinele sportive de turism, mai ales ca o pereche de patine de viteza poate fi costisitoare!

Principalele caracteristici tehnice

  • Incaltaminte: carbon redus sau compozit fara captuseala
  • Rame: lungi din aluminiu sau carbon cu 3 sau 4 roti cu diametru mare
  • Roti: mari (100 pana la 125 mm)
  • Duritate medie (82A in interior sau in ploaie pana la 88A pe beton sau bitum neted si rulant)