Cine sunt noii pasionati de jocurile online

Cine sunt noii pasionati de jocuri online

Cu ani in urma jocurile de noroc  erau preferatele barbatilor cu varsta cuprinsa in general intre 30 si 50 de ani. Acestia se deplasau mult mai usor catre cazinourile terestre unde petreceau un anumit timp incecand sa castige o suma frumusica. Odata cu dezvoltarea internetului, variantele online ale cazinourilor au patruns puternic in randul oamenilor, tot mai multi fiind acaparati de pasiunea pentru jocurile online de noroc.

Astfel, daca varsta barbatilor care joaca jocuri online s-a marit considerabil, de la 18 la 70 de ani, alte categorii de oameni au intrat in acest domeniu si anume femeile si copiii.

Femeile joaca jocurile online cu aceeasi placere ca si barbatii si studii recente arata ca un numar din ce in ce mai mare de femei devin dependente de jocuri. De altfel, trebuie spusca femeilor li s-au rezervat primele jocuri de sloturi, caci acestea au fost inventate cu scopul de a oferi femeilor o ocupatie pentru perioada in care sotii lor jucau lte jocuri la mesele de joc. Dorinta de castig domina acum femeile in aceeasi masura ca si barbatii, astfel incat acestea pierd ore in sir in fata calculatorului, investesc sume considerabile, ajungand in situatii de indatoare dificile si de dependenta compulsiva fata de jocuri de noroc. Daca unele dintre ele apeleaza la un ajutor specializat, cele mai multe renunta sa primeasca ajutor, devenind tot mai retrase din societate si mai insingurate.

O alta categorie care este afecteaza in mod ingrijorator de tendinta de a juca la jocurile de noroc sunt copiii. Studii arata ca, fara supravegherea parintilor, copii intre 14 si 17 ani acceseaza siturile cazinourilor online jucand in speranta unor castiguri usor de obtinut. Fenomenul este ingrijorator pentru faptul ca acesti copii care patrund in lumea virtuala a jocurilor isi schimba comportamentul social, devenind retrasi, necomunicativi si irascibili. Parintii trebuie asadar sa-si supravegheze copiii si sa le explice de ce este periculos sa acceseze astfel de siteuri.