Ce tip somatic are corpul tau si ce antrenament iti e necesar

Marea majoritate a barbatilor considera ca problema majora pentru care nu cresc in masa musculara sau nu reusesc sa slabeasca se datoreaza faptului ca fac parte dintr-o anumita clasa somatica. Sunt de parere ca fiind intr-un anumit grup somatic le este mult mai greu sa isi dezvolte masa musculara sau sa arda grasime.

Nu e putine ori am auzit: „Sunt ectomorf si cresc greu in masa musculara“ sau „Nu pot slabi deoarece sunt endomorf“, sau cine stie ce alte afirmatii care au ramas intiparite in mintea acestor oameni.

Unii dintre ei solicita sfaturi si ponturi de antrenament specifice tipului lor somatic si considera ca daca sunt ectomorfi au nevoie de o perioada mult mai lunga pentru a obtine rezultatele dorite.

O mare parte considera ca rezultatele slabe pe care le obtin in urma a ani de zile de antrenament la sala se datoreaza faptului ca la un moment dat au descoperit ca sunt endomorfi sau cine stie ce alt tip somatic si nu se gandesc ca de fapt abordarea lor de antrenament sau chiar antrenamentul in sine sunt cauzele acestui esec.

De multe ori cautam vinovatul in total alta parte si nu ne uitam in fata ochilor nostri.

Insa bine, bine daca tot stii ca faci parte dintr-o anumita clasa somatica ( fie ca e endomorf,ectomorf sau mezomorf) chiar poti fi sigur de faptul ca esti destinat sa castigi greu in greutate sau ca toata viata vei fi nevoit sa traiesti cu acel colacel in jurul burtii?! Poti pune un pariu pe aceasta tema?!

Eu stiu sigur ca NU si iti spun ca nici macar NU ar trebui sa crezi asa ceva deoarece ai aceleasi sanse de a obtine corpul ideal precum oricine altcineva. Sansele tale sunt egale cu  a oricaruia care fie doreste sa creasca in masa musculara fie sa scada in greutate.