Ce este un supliment pentru cresterea parului?

Majoritatea suplimentelor alimentare pentru par promit un par mai gros, mai puternic si mai sanatos. Parul este tesutul cu cea mai rapida crestere din corpul uman si necesita multa nutritie sub forma de vitamine si minerale specifice pentru a face fata acestei cresteri continue.

Suplimentele de par vin sub diferite forme si formule: pastile si capsule aromate. Cu toate acestea, nu toate formularile ofera ceea ce promit, pur si simplu pentru ca sunt incomplete sau au ingrediente gresite.

Aveti nevoie de un supliment de par?

Cel mai bun mod de a obtine toate substantele nutritive de care are nevoie parul dvs. este sa va asigurati o dieta sanatoasa si completa. Cu toate acestea, poate fi dificil sa urmati o dieta care sa indeplineasca toate cerintele nutritionale ale parului. De ce? Deoarece corpul vede parul ca fiind „neesential” si, abordand nutrientii obtinuti din alimente, favorizeaza functiile vitale ale corpului, lasand in urma foliculii de par. Adica parul este intotdeauna „flamand”, iar cresterea lui sufera.

A lua suplimente alimentare pentru par poate face o diferenta in furnizarea vitaminelor si elementelor de care au nevoie foliculii de par. Iar acum avem reduceri Black Friday la suplimente pentru par si nu numai la esteto.ro!

Cum afecteaza deficitul de vitamine parul?
Cu totii avem unele deficiente de vitamine, in mai mica sau mai mare masura. Dietele dezechilibrate sau alimentatia slaba, stresul sau chiar mici probleme fizice pot afecta aprovizionarea cu substante nutritive disponibile organismului. Poate parea contraintuitiv, dar chiar si o dieta vegetariana sau vegana poate duce la lipsa nutrientilor utili parului.

Ce vitamine si minerale ajuta la cresterea parului?

Deci, care sunt ingredientele de cautat intr-un supliment de par? Cele mai bune suplimente pentru par sanatos contin intotdeauna:

Vitamine

Unele cercetari sugereaza ca vitamina D ajuta la crearea de noi foliculi de par, in timp ce nivelurile scazute de vitamina D au fost legate de caderea parului.

Vitamina E este un antioxidant care protejeaza pielea si parul de radicalii liberi si, de asemenea, protejeaza parul de daunele cauzate de agentii externi.

Vitaminele B contribuie la crearea celulelor rosii din sange, care furnizeaza substante nutritive si oxigen foliculilor de par.

Biotina

Cele mai bune suplimente de par contin intotdeauna biotina si exista un motiv: biotina este un tip de vitamina B (B7) care ajuta la formarea proteinelor care alcatuiesc parul, pielea si unghiile. Prea putina biotina in dieta lasa parul slab si predispus la rupere.

Zinc

Zincul este implicat in cresterea si repararea tesutului parului: ajuta la mentinerea bunei functionari a glandelor sebacee de pe scalp si ajuta la reglarea nivelului de DHT (dihidrotestosteron) din organism, hormonul despre care se stie ca cauzeaza caderea parului. Daca nivelurile de zinc sunt prea mici, corpul produce mai mult DHT, ceea ce poate duce la caderea parului.

Aminoacizi

Aminoacizii sunt „elementele de baza” ale proteinelor. Deoarece parul este alcatuit in principal din keratina, care este o proteina, importanta aminoacizilor in cresterea parului este clara.

Este bine sa va concentrati intotdeauna pe suplimente pe baza de ingrediente naturale si vegetale.

Daca stiti ca aveti un deficit de vitamine sau minerale, puteti completa cu siguranta acel ingredient specific. Totusi, suplimentele de crestere a parului complete sunt foarte utile, deoarece includ mai multe ingrediente cunoscute pentru a promova cresterea normala a parului si chiar pot aduce beneficii pielii si unghiilor.