Ce este acoperirea electrostatică și cum se folosește în proiecte complexe

Dacă ai auzit vreodată de acoperire cu pulbere, atunci știi deja câte ceva despre acoperirile electrostatice. Acoperirea electrostatică este denumirea formală pentru o gamă largă de produse care sunt utilizate în aplicații industriale de acoperire ce utilizează câmpul electrostatic ca mijloc de aderare a materialului la produs. Analko Aluminium utilizează această tehnică de prelucrare și o prezintă pentru a ajuta mai multe persoane să înțeleagă avantajele.

Cum funcționează acoperirile electrostatice?

Acoperirile electrostatice utilizează un proces în mai multe etape pentru a aplica fluoropolimeri pe un anumit obiect metalic cu ajutorul electricității. Articolul care urmează să fie acoperit este încărcat cu ajutorul unei mașini speciale, care creează un câmp static la suprafață. Apoi, se pulverizează un amestec uscat de fluoropolimeri. Aceste mici particule sunt trase puternic în curentul static, forțându-le să se agațe de țintă. Un strat subțire din aceste particule este aplicat uniform pe întreaga suprafață. Odată ce suprafața este complet acoperită cu pulbere, obiectul este trimis într-un cuptor care determină topirea și legarea polimerilor. Pe măsură ce se răcește, formează stratul solid și durabil atât de apreciat de cei care utilizează metoda de vopsire in camp electrostatic.

Tipuri de acoperiri electrostatice

Există astăzi pe piață multe tipuri diferite de acoperiri electrostatice. În majoritatea cazurilor, acestea sunt diferențiate de tipul de polimeri sau material de amestec uscat care este utilizat. De exemplu, unele amestecuri folosesc particule mai mari, în timp ce altele folosesc particule foarte mici. Aceste diferențe influențează modul în care polimerii se topesc și se leagă și grosimea învelișului finit. Există, de asemenea, medii mixte care includ suprafețe metalice și materiale uscate despre care se știe că perturbă procesul de aderență. Din acest motiv, este important să cercetezi temeinic tipul de material care va fi utilizat în stratul de acoperire pentru a te asigura că se va lega corect și va oferi protecție pe termen lung.

Avantajele acoperirilor electrostatice

Acoperirile electrostatice oferă numeroase avantaje față de produsele tradiționale cu vopsea. În primul rând, finisajul produs al stratului electrostatic este foarte durabil, făcându-l rezistent la zgârieturi, decojire și alte daune. În plus, acoperirile electrostatice au o întreținere foarte redusă și necesită de obicei ștergeri periodice doar cu o cârpă umedă pentru a părea noi. Nu sunt necesare produse de curățat sau produse speciale. Acoperirea electrostatică este, de asemenea, considerată extrem de eficientă deoarece produce foarte puține deșeuri. Deoarece particulele sunt încărcate și atrase către țintă folosind câmpul static, nu există mult exces de material în aer, în timp ce vopseaua obișnuită produce toxine în aer și pulverizare excesivă, acestea trebuind controlate.

Acoperirile electrostatice sunt, de asemenea, mai puțin consumatoare de muncă decât vopsirea, deoarece materialul sub formă de pulbere aderă la suprafață uniform într-un singur strat. Nu necesită mai multe straturi sau timpi de uscare cu vopsire repetată. Aceasta înseamnă că multe produse pot fi acoperite cu pulbere simultan. Pentru producția la scară largă, acesta este cel mai bun mod de a obține produse tratate și gata de expediere, fără a fi nevoie să îți faceți griji pentru calitatea finisajului produs.

Acoperirea electrostatică este în prezent unul dintre cele mai durabile sisteme de acoperire, disponibile pentru produse industriale de toate tipurile. În plus, este cunoscută pentru faptul că produsele astfel obținute sunt ușor de întreținut.