Când este absolut necesar un implant dentar

Dentocare

Implanturile dentare sunt cea mai fiabilă și modernă modalitate de a restaura un dinte pierdut. Sistemele învechite de punți și proteze detașabile nu vor putea niciodată să ofere gradul de fiabilitate și confort, pe care îl oferă tehnologia unui implant dentar. Pentru început, este necesar să se determine cazurile de justificare reală a implantării. Se poate cere atunci când dintele de mestecat este distrus, cu defecte semnificative la nivelul dentiţiei, dacă dintele distrus este între cei sănătoși sau în lipsa totală a acestora. La refacerea dentiției cu metode ortopedice, pregătirea dinților vecini este inevitabilă. După câțiva ani, structurile ortopedice necesită înlocuire și, de regulă, dinții bont nu mai sunt în cea mai bună stare, necesitând tratament, iar uneori chiar îndepărtare.

Înainte de implantare, este necesar să se pregătească cu atenție cavitatea bucală. Aceasta înseamnă că cavitatea bucală nu trebuie să fie o sursă de infecție: cariile trebuie eliminate, precum și orice alte fenomene inflamatorii din cavitatea bucală (gingivita, stomatită, herpes etc.) Apoi este implantat un șurub de titan care acționează ca suport. Materialul este destul de puternic și de încredere și, prin urmare, astfel de implanturi sunt durabile.

Ce este un implant dentar?

În termeni simpli, un implant dentar este un înlocuitor artificial pentru o rădăcină dentară pierdută, deși mulți încă mai cred că acesta este un dinte artificial în sine. De fapt, implantul este implantat în os în locul dintelui lipsă, apoi se instalează un bont (element periostal) și se fixează pe acesta o coroană dentară. Implanturile dentare în forma lor aproape modernă au fost inventate cu relativ mult timp în urmă – prima implantare dentară de succes a fost realizată în 1965. Interesant este că primul pacient al lui Gesta Larsson a trăit cu implanturi până la sfârșitul vieții – mai bine de 41 de ani. De atunci, implanturile moderne și tehnologiile de implantare s-au îmbunătățit mult, dar principiul general al activității lor a rămas neschimbat. Un implant dentar se potrivește perfect în dentiție și este aproape imposibil să-l deosebești de dinții „nativi”, ceea ce nu se poate spune despre punțile dentare.

Procesul de instalare

În continuare, pentru a crea o legătură între coroană și tija de titan, se instalează o bază a bontului. Implantul de titan este integrat în țesutul maxilarului în stadiul de vindecare, după care se poate proceda la montarea coroanei. Este posibilă efectuarea operației de implantare în câteva ore, după care se efectuează un control cu ​​raze X. Cu ajutorul implantării se montează absolut orice proteză, chiar dacă dinții lipsesc complet. Mai multe implanturi sunt capabile să reziste la întreaga sarcină de mestecat a întregului maxilar.

Există complicații?

Foarte des, pacienții întreabă care este probabilitatea eșecului implantului. Aici 90% din succes depinde de pacient. Este extrem de important să urmezi toate recomandările medicului stomatolog, să iei medicamentele necesare, să renunți la obiceiurile proaste și să monitorizezi alimentația. Desigur, bolile cronice joacă, de asemenea, un rol important, dar principalul lucru este atenția și îngrijirea specială în zona de implantare. Igiena în acest caz, este și ea extrem de importantă. Prezența plăcii în cavitate poate provoca infecția plăgii chirurgicale și poate provoca complicații.