Sarbatorile au trecut, petrecerile au incetat, insa asta nu inseamna ca nu te poti bucura in continuare de lucrurile care ti-au infrumusetat perioada ce a trecut. Cu siguranta ti-a ramas mancare, dar si bautura de la masa de Revelion. Poti profita cel putin o saptamana de mancarurile care nu sunt foarte perisabile. Iar in ceea ce priveste bautura, daca ti-a ramas spumant, il poti consuma in diferite combinatii.
Bucura-te in fiecare zi de o masa festiva
Pentru ca e mai bine sa ramana decat sa duci lipsa, in mod sigur masa de Revelion a fost imbelsugata si cu siguranta ai ramas cu destula mancare. Exista o varianta de a nu risipi si de a te bucura pentru mai mult timp de gusturile deosebite ale mancarurilor festive. Anumite aperitive pot fi refolosite, in special cele care nu contin foitaj.
Ce-ai zice de o pizza facuta in casa? Ingrediente precum ciuperci, carnaciori, piept de pui sau de curcan, toate pot fi folosite intr-o reteta de pizza delicioasa. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi un aluat de pizza gata facut ori sa prepari tu unul pe care sa-l garnisesti cu mozarella si cu diverse aperitive ramase. Dupa ce aluatul se gateste, „arunca” aperitivele peste el si mai lasa-l cateva minute la cuptor. Savureaza pizza „home made” alaturi de un pahar de spumant. In magazinul online BeiCeVrei gasesti o gama larga de sortimente.
Si, pentru ca, de cele mai multe ori, lumea cumpara mai multe sticle de spumant, acestea raman, de la an la an. Acest lucru nu este o problema, mai ales ca spumantul nedesfacut poate fi pastrat chiar si ani de zile fara sa se invecheasca. Insa ce te faci cu sticla de prosecco deja deschisa si consumata pe jumatate? Ei bine, daca ai avut grija sa ii pui un dop pentru a i se pastra aciditatea, acum te poti bucura de aceasta bautura sub forma de cocktailuri. Iata cateva retete care te vor incanta:
Cocktail cu inghetata
Lemon Chill este un cocktail original, un adevarat deliciu, care se realizeaza dintr-o parte vodca, doua parti de prosecco si o lingura de inghetata de lamaie. Aceasta bautura este si racoritoare, dar si un desert bine-venit, usor, dupa o masa copioasa.
Sparkling Passion
Acest cocktail se prepara cu apa tonica, bitter, suc de grepfrut, prosecco si un strop de piure de fructul pasiunii. Efervescenta spumantului este dublata de cea a apei tonice, iar gustul amarui dat de bitter completeaza de minune dulceata fructului de pasiune.
French 75
Amesteca 30 ml de gin, 15 ml de suc de lamaie, 15 ml sirop de zahar, prosecco 100 ml intr-un shaker. Spumantul pastreaza-l pentru final. Se pun toate intr-un pahar inalt si se adauga spumantul. Se garniseste cu coaja de lamaie. Aceasta bautura are o traditie indelungata care isi are radacinile in timpul Primului Razboi Mondial. Se spune ca o gura din acest cocktail iti da un „boost”, intocmai ca un tun.
Mimosa
Prepara o explozie de gust si culoare cu cateva ingrediente: 90 ml prosecco, suc de portocale proaspat 45 ml, lichior de portocale 15 ml. Toarna in pahar lichiorul de portocale, apoi sucul de portocale, iar la final spumantul. Decoreaza cocktailul cu o felie de portocala. Numele bauturii provine de la o floare galbena, populara in gradinile franceze.