Suplimente pe care sa nu iti dai bani

tunci cand pasesc intr-o sala de fitness marea majoritate a barbatilor vor sa isi dezvolte masa musculara, sa isi creasca muschii si sa aibe abdomenul definit, sa aibe un six-pack.

Pe toate rafturile magazinelor de specialitate, in articolele din reviste, pe online sau chiar in supermarketuri e plin de suplimente care mai de care mai mediatizate si cu nume mai complicate care iti promit ca iti dau pe tava ceea ce alti construiesti in ani de antrenament si te ajuta sa cresti intr-o zi ca alti in trei.

Cel mai usor te pot induce in eroare strategiile de marketing care promoveaza aceste produse si suplimente pentru dezvoltarea masei musculare. Am sa dau cateva exemple de astfel de sloganuri sau fraze care sa te faca sa scoti din buzunar bani si te fac practice sa ii arunci pe astfel de suplimente:

“X e cel mai important supliment pentru culturisti”

“Y iti creste masa musculara chiar si cand nu esti in sala”

“Z iti dezvolta muschi de fier ”.

Nu-i asa ca e destul de greu sa nu crezi in aceste scurte propoziti care iti subliniaza cea mai mare frustrare a ta cand vine vorba de a creste masa musculara si a avea mai multi muschi?

Si nu e vina ta pana la urma, tu ai o problema pe care vrei sa o rezolvi si orice solutie prezentata in mod atractiv poate parea solutia ideala, indiferent de cost.

Insa lucrurile nu stau chiar asa. La ora actuala exista pe piata zeci de suplimente fie pentru cresterea masei musculare fie pentru slabire care nu fac altceva decat sa te jecmaneasca de bani.

Prafuri si pastile precum glutamina si alte suplimente pe care le poti cumpara iti vor lasa un gol mare in buzunar si brate fara muschi.