Sfaturi de la florari legate de combinațiile de flori

OkFlora

Fiecare femeie are propriile ei preferințe în lumea florilor. Dar este dificil să găsești pe cineva care să fie indiferent față de frumusețea delicată a bujorilor și mirosul lor divin. Nu este surprinzător faptul că aceste flori devin din ce în ce mai populare.

Poți primi sfaturi legate de combinațiile pentru un buchet bujori de la florarii florăriei online okflora.ro. Buchetele frumoase de bujori sunt foarte căutate astăzi. Florarii folosesc adesea aceste flori pentru compoziții de nuntă, botez și ziua de naștere. Florarii îți pot spune despre cele mai tari tendințe în combinații florale, regulile de alegere a buchetelor și compatibilitatea diferitelor plante între ele.

Amintirea petrecerilor

Mulți încă poartă în inimile lor cele mai importante evenimente din copilărie. Toată lumea își amintește de sărbătorile școlare în care toți copiii purtau buchete de flori luxuriante, iar cele mai favorite flori erau bujorii în combinații de roz și alb și acestea sunt cele mai compatibile combinații ale bujorilor. Aceleași flori erau oferite la zilele de naștere și sărbătorile corporative. Este demn de remarcat faptul că, în trecut, această floare era cea mai ieftină și cea mai comună. Pentru ocazii speciale și pentru cele mai dragi ființe, oamenii preferau florile care erau mai impresionante: trandafiri, cală, gladiole.

Comori demne de un împărat

Dar totul a fost diferit în secolele trecute. Casa bujorilor este însă, China. În aceste părți, această floare a fost considerată un simbol al luxului și al puterii imperiale. Persanele încoronate s-au înconjurat de magnifice bile de bujori parfumați și le-au considerat o decorație demnă a celor mai rafinate palate. În curțile vechilor conducători existau chiar și miniștri care erau implicați în îngrijirea bujorilor. Experții au stabilit că istoria creșterii acestei plante a început cu cel puțin două milenii în urmă. Astăzi, chinezii au plantat tufe de bujor în diferite combinații lângă casele lor, crezând că acest lucru vorbește elocvent despre bunăstare, prosperitate și relații de familie armonioase.

Rolul bujorilor în floristica modernă

Astăzi, atitudinea față de bujori este puțin reconsiderată. Experții numără în jur de 5.000 de soiuri ale acestei flori. Unele dintre ele au aceeași simplitate nepretențioasă pe care o aveau acum câteva decenii. Dar sunt cei a căror frumusețe pot umbri alte flori. Florarii designeri realizează buchete frumoase de flori din bujori, le combină cu alte culori și le completează cu tot felul de decoruri, detalii neobișnuite și accesorii.

Cele mai luxoase combinații și soiuri de bujori

La florăria online okflora.ro se găsesc bujori într-o varietate de forme, dimensiuni și culori. Soiurile albe ca zăpada au o frumusețe și o delicatețe deosebite: Mirage cu stamine galbene, Gardenia și Ducesa de Nemours cu flori luxuriante, Ansantress catifelată. Gladys Taylor, Pink Panther și Sarah Bernhardt sunt foarte frecvente printre soiurile de trandafiri. Dacă combini flori de diferite nuanțe de ton, se poate obține un buchet foarte frumos de bujori cu efect ombre. Dacă preferi nuanțe deschise, acordă atenție soiurilor Ruth Clay, Red Charm, Eilini Bell – acestea fiind soiuri cu flori roșii. Florarii au cucerit de mult inimile clienților cu buchete de flori și combinații neașteptate. De exemplu, poți găsi buchete de bujori alb și roz, bujori și flori de primăvară, hortensie, bujori și lisianthus și multe alte combinații.