Cand trebuie schimbat lichidul de servodirectie? Informatii esentiale

Sistemul de servodirectie al masinii este extrem de important pentru o experienta de condus mai placuta si, in acelasi timp, pentru sporirea sigurantei rutiere. Atunci cand se afla in conditii optime si functioneaza in mod corespunzator, permite manevrarea adecvata a autoturismului si un raspuns rapid la orice situatii neprevazute care apar in trafic.

Pentru a beneficia de aceste avantaje, este necesar sa cunosti o serie de amanunte despre substanta cunoscuta sub numele de ulei sau lichid servodirectie. Ele se refera la rolul pe care il indeplineste in functionarea unui automobil si la momentul in care se uzeaza si trebuie schimbata.

De ce este important lichidul de servodirectie de la Automag?

Produsul are o consistenta fluida si este special conceput pentru a fi utilizat in sistemele de servodirectie ale vehiculelor. El este menit sa asigure o functionare eficienta si fara probleme a sistemului de directie asistata, indeplinind urmatoarele functii:

• reducerea frictiunii si a uzurii: este astfel proiectat incat sa reduca frictiunea in componentele sistemului. In acest fel, contribuie la prevenirea uzurii premature a pieselor si la mentinerea functionarii optime pe o durata cat mai indelungata de timp;

• asigurarea presiunii adecvate: substanta functioneaza intr-un sistem hidraulic, avand rolul de a transmite presiunea hidraulica in mecanismele de directie. Asigurand o presiune constanta, ii permite soferului sa manevreze vehiculul mai usor si cu mai putin efort;

• rolul de racire: se utilizeaza lichid de servodirectie si deoarece contribuie la racirea componentelor, prevenind supraincalzirea si mentinand temperaturile la niveluri optime de functionare. In acest fel se evita deteriorarea prematura a componentelor;

• prevenirea formarii unor depuneri in sistem: proprietatile sale elimina acest risc, ceea ce contribuie la mentinerea integritatii componentelor metalice.

lichid servodirectie

Cand trebuie schimbat lichidul de servodirectie?

Folosirea pe termen lung, deplasarile efectuate frecvent pe drumuri cu denivelari sau un stil de condus agresiv pot sa duca la uzura prematura a substantei si, automat, la necesitatea inlocuirii sale.

Inainte de a lua o astfel de decizie, trebuie sa tii cont in primul rand de intervalul de service recomandat: Daca vei consulta manualul de utilizare al autovehiculului, vei afla care sunt recomandarile specifice ale producatorului cu privire la intervalul pentru schimbarea lichidului.
Acest interval poate sa scada in cazul in care conduci frecvent in conditii severe, cum ar fi temperaturi extreme, conditii de trafic intens sau remorcare frecventa. Toate acestea pot sa provoace o uzura mai rapida.

E indicat sa fii atent si la eventualele zgomote sau vibratii ce apar in timpul manevrelor, deoarece pot indica o problema provocata de pierderea caracteristicilor substantei.

Kilometrajul iti ofera, la randul sau, informatii valoroase. In general, schimbul este recomandat, in functie de model, dupa parcurgerea unei distante cuprinse intre 40 000 si 80 000 de kilometri.

Verificarile regulate la un service vor permite si constatarea eventualelor schimbari de culoare sau de consistenta, ceea ce reprezinta un alt semnal clar ca a venit momentul inlocuirii.

Asigura-te ca fiecare sistem al masinii pe care o conduci functioneaza impecabil! Folosirea unui lichid servodirectie de calitate si inlocuirea lui la timp iti va imbunatati experienta de condus si siguranta in trafic!