Beneficiile participarii la cursuri de dans

Beneficiile pe care cel mic le poate castiga in urma participarii la cursuri de dans pentru copii sunt nenumarate, iar dintre cele mai importante amintesc de increderea sporita in sine, disciplina care vine odata cu practicarea acestui sport, dezvoltarea capacitatilor de comunicare intr-un mediu social diferit fata de cele intalnite pana acum sau dezvoltarea armonioasa a musculaturii si a posturii.

Cu toate acestea, odata ce te-ai horatat sa-l inregistrezi pe cel mic la cursuri de dans pentru copii trebuie mai intai de toate sa-ti pui niste intrebari: este copilul interesat de asemenea activati? Daca dupa primele sedinte observi ca nu este entuziasmat de ceea ce face sau ca simte un oarecare disconfort atunci cand merge sa danseze nu trebuie sa-l fortezi sa faca ceea ce nu ii place, deoarece performanta vine din pasiune si dragoste pentru lucrurile pe care le practica inainte de perseverenta si munca.

Instructorul iti poate oferi sfaturi utile si poate face si o scurta descriere a comportamentului pe care cel mic il infatiseaza la cursuri, iar daca acesta este de izolare, de separare de intregul grup cu toate ca dansurile ii plac atunci trebuie lucrat mai mult la partea increderii in sine si integrarii lui intr-un grup sub nici o forma nu trebuie retras de la cursuri de dans pentru copii.

La fel de important este si nivelul emotional si psihic pe care un copil de diferite varste il manifesta atunci cand merge la cursuri de dans pentru copii. Cu alte cuvinte, chiar daca a devenit destul de bun la categoria de dans pe care o practica, cel mic nu ar trebui sa avanseze la alte stiluri mai complicate din simplu motiv ca nu are o pregatire emotionala destul de profunda pentru a intelege si a simti corect alt stil, precum jazz-ul ca exemplu.

In concluzie as putea afirma cu tarie ca dansurile sunt o modalitate excelenta de a pregati un viitor castigator in toate aspectele vietii. Introduse in viata unui individ de la o varsta frageda acestea nu doar ca-i vor dezvolta anumite aptitudini esentiale pe care nu toata le manifesta, dar ii vor deschide si o serie de oportunitati pe viitor.