Savureaza vinul Chardonnay din gama The Dark Count of Transylvania si descopera secretele lui Dracula

Legenda contelui Dracula merge mai departe cu Crama Budureasca care a dat viata gamei The Dark Count of Transylvania. Transilvania este o regiune cu o bogata istorie, care ascunde numeroase povesti, de departe cea mai cunoscuta fiind cea a lui Dracula. Romanul cu acelasi nume al scriitorului irlandez Bram Stoker a dus la raspandirea legendei la nivel mondial, fiind inspirat de Vlad Tepes, cel cunoscut si drept Vlad Dracul. Chiar daca romanul a fost publicat la sfarsitul secolului al XIX-lea, povesti legate de vampiri si entitati insetate de sange existau in zona Balcanilor cu sute de ani inainte.

Dracula este un vampir care fascineaza oameni de pe tot globul si care a pus Transilvania pe harta celor mai ravnite atractii turistice. Cu ocazia Halloweenului, Crama Budureasca a lansat gama de vinuri The Dark Count of Transylvania, inspirata de istorisirile legate de conte. Totusi, este Dracula doar un personaj malefic care asteapta lasarea intunericului pentru a-si arata adevarata fata? Sau este un nobil caruia noptile si lumina lunii ii aduc alinare? Pe langa partea sa intunecata, pe care o cunoastem cu totii, se spune despre Dracula ca avea si o latura mai putin cunoscuta, una dominata de bunatate, tandrete si eleganta. Acesta este un adevarat simbol, un personaj care iese in evidenta prin contrastul sau si care a servit drept inspiratie pentru gama de vinuri The Dark Count of Transylvania.

Obtinerea vinului Chardonnay din gama The Dark Count of Transylvania reprezinta un amplu proces care incepe de la alegerea cu minutiozitate a celor mai frumosi chiorchini. Strugurii se culeg la maturitate deplina, atunci cand sunt aurii, translucizi si provin de pe parcele diferite, fiecare dintre acestea avand propriile caracteristici, ceea ce isi lasa amprenta mai apoi in calitatea si unicitatea vinului. O jumatate din vin se fermenteaza in butoaie de stejar romanesc si frantuzesc, etapa de care este nevoie pentru a pune in valoare eleganta Chardonnay-ului.

Vinul se lasa la maturat in lemnul nobil al baricului, iar mai apoi in sticla pret de cateva luni pentru obtinerea aromelor fine si a savorii. Chardonnay din gama The Dark Count of Transylvania este un vin usor de identificat prin culoarea sa galben pai, avand nasul de fructe tropicale si tuse de vanilie. Gustul fructelor tropicale se imbina perfect cu notele fine de stejar, iar acestea anunta un final lung si cremos. Totodata, acesta este un vin versatil, care poate fi servit alaturi de o multime de preparate, de la cele din orez, fructe de mare, legume caramelizate, paste, peste, preparate la gratar sau din pui. Se recomanda ca vinul sa fie servit la o temperatura intre 12 si 14 grade.

Un vin din struguri de Chardonnay care are toate sansele sa se numere printre preferate tale il gasesti in cadrul magazinului online al Cramei Budureasca. Cu acest vin poti descoperi secretele lui Dracula si merita sa il imparti la ceas de seara alaturi de persoana iubita sau la povesti cu prietenii. Totodata, gama The Dark Count of Transylvania este alcatuita din mai multe tipuri de vin pe care nu ai cum sa le ratezi pentru ca fiecare pahar de vin iti asigura o experienta unica.