Iata cum alegi si de unde cumperi un fir de motocoasa rezistent!

Cositoarea motorizata este una dintre cele mai utile scule pe care gospodarii si profesionistii le pot include in arsenalul lor de echipamente. Rolul sau este acela de a taia firele de iarba, dar si buruienile. Totodata, motocoasa poate fi utilizata si pentru toaletarea arbustilor si arborilor cu crengi subtiri.

Pentru a face fata provocarilor, este important ca unealta sa dispuna de un fir de motocoasa performant. Acesta necesita inlocuire periodica, insa frecventa ruperilor este influentata de calitatea firului pe care il utilizezi. In continuare, vei putea descoperi cum sa alegi unul performant si de unde il poti cumpara.

fir motocoasa

Fir de motocoasa: cum sa alegi solutia optima?

Versatila si deosebit de eficienta, motocoasa te ajuta sa tai iarba din gradina, dar si sa ai grija de tufisuri, arbusti sau arborii mici. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, ai nevoie de un fir de motocoasa ales in functie de urmatoarele criterii:

Tipul firului – exista fire din nailon, otel sau hibrid. Prima varianta este potrivita pentru iarba usoara, precum gazonul din curte, in vreme ce firul din sarma de otel face fata si buruienilor mai groase. Variantele hibrid pot combina calitati ale celorlalte doua variante. Este important sa selectezi un fir puternic, potrivit pentru vegetatia pe care vrei sa o gestionezi.

Grosimea firului – cu cat firele sunt mai groase, cu atat ele vor putea sa taie vegetatie mai dura. In acelasi timp, un fir gros trebuie montat pe o motocoasa puternica, pentru a-i fi fructificat tot potentialul. Daca ai de taiat, de exemplu, doar gazonul din curte, nu merita sa alegi un fir gros si o motocoasa mare.

Durabilitatea firului – este esential sa alegi un fir rezistent si durabil. De regula, cele mai ieftine variante sunt si cele mai fragile, iar fragilitatea lor determina ruperi destul de dese. De fiecare data cand firul se rupe, el trebuie inlocuit. Ceea ce inseamna ca tu te intrerupi din munca si pierzi timp.

Compatibilitate cu motocoasa – exista pe piata fire concepute special pentru anumite marci sau modele de motocoasa, astfel ca trebuie sa te asiguri ca alegi un model potrivit pentru unealta pe care o detii. Utilizarea unui fir de motocoasa nepotrivit poate sa duca la deteriorarea sculei sau la functionarea sa defectuoasa. Poti afla informatii despre tipul de fir necesar pentru echipamentul tau din manualul de instructiunii oferit de catre utilizator.

Daca vrei sa ai certitudinea ca gasesti un fir de motocoasa potrivit pentru proiectele tale, intra pe GeneralMotor.ro si selecteaza o varianta dintre modelele disponibile. Alese de la producatori cunoscuti pentru seriozitatea solutiilor oferite, firele se monteaza usor si rezista si in cele mai dificile conditii. Totodata, costul este unul avantajos, iar livrarea se face prin curierat rapid.

In concluzie, pentru a putea sa beneficiezi de un fir rezistent pentru motocoasa ta, este important sa stii cum sa alegi varianta optima, in functie de grosime, duritate si compatibilitate cu modelul de echipament detinut. Investeste intr-un fir de calitate, pentru a te bucura de eficienta lui pe termen cat mai indelungat. Totodata, nu uita sa tii cont de indicatiile producatorilor cu privire la modul in care se face montajul corect al firului!