Domenii de activitate Ad-avocat și cum să-ți alegi avocatul potrivit

Există multe situații în care alegerea avocatului potrivit se poate dovedi un real succes. Chiar dacă se spune că e mai bine să nu ai nevoie de un avocat, majoritatea persoanelor asociază în mod greșit avocatul cu un caz judiciar discutat în instanță. Avocatul are un rol mult mai vast și atribuții mult mai complexe prin care, iată, ai putea inclusiv să previi un demers anevoios în care ești nevoit să te prezinți în instanță.

Sigur, nu oricine se poate reprezenta corespunzător pe sine, iar această încercare nefericită ar putea avea un deznodământ nedorit, mai ales atunci când nu se ține cont de cadrul legislativ sau când legile nu sunt interpretate în mod corespunzător. Avocatul este specializat pe aceste lucruri, indiferent de tipul situației juridice sau de domeniul de activitate, astfel că îți poate oferi atât consiliere juridică și sfaturi benefice, dar și reprezentare în instanță.

Ad-avocat îți vine în ajutor indiferent de tipul sau complexitatea solicitărilor tale, prin serviciul inovator de consultanță online despre care găsești toate informațiile necesare aici, și nu numai. Așa că hai să descoperi care sunt domeniile de activitate și care e avocatul potrivit pentru tine.

Avocat drept civil

Avocatul cu specializare în drept civil este specialistul care se ocupă cu eficientizarea unor tranzacții imobiliare, cu recuperarea unor prejudicii civile, la redactarea unor documente necesare în procesul de vânzare-cumpărare și/sau obținerea acestora, precum și în ceea ce privește accidentele profesionale sau din trafic, obținerea extrasului de carte funciară etc.

De exemplu, dacă dorești să dezbați o moștenire sau să închiriezi un apartament, acest avocat este persoana de care ai nevoie.  Găsești alte situații prezentate și aici.

Avocat dreptul familiei

Avocatul ce acționează privind respectarea drepturilor familiei asigură armonia în viața de cuplu, chiar și atunci când ai luat decizia că singura soluție de mediere a unor conflicte este divorțul. Acest avocat te poate ajuta cu împărțirea echitabilă a bunurilor produse pe parcursul căsătoriei, cât și cu obținerea sau stabilirea dreptului de întreținere și a pensiei alimentare, demararea unor proceduri în caz de violență domestică sau răpire a copilului.

Bineînțeles, acestea sunt doar câteva din situațiile la care îți poate veni în ajutor Ad-avocat.

Avocat business law

Deții o afacere sau dorești să îți deschizi una? Viața de antreprenor nu este nicicum ușoară, mai ales atunci când vorbim de formalități. Dar iată, există inclusiv avocat business law care te poate ajuta să-ți înființezi cu succes o companie, să realizezi o serie de parteneriate sau contracte echitabile, un avocat care să te sprijine în cazul reclamațiilor pe care ți le aduc angajații în instanță.

Avocat drept medical

Și dreptul medical este susținut de către avocați de specialitate, cu zeci de ani de experiență privind malpraxisul. Fie că ești medic, fie un viitor pacient implicat într-un accident sau un incident neplăcut, avocatul specializat în drept medical te va ajuta să-ți găsești dreptatea atunci când medicul sau pacientul greșesc.

El poate oferi atât consultanță în vederea medierii unor cazuri nefericite, dar și să reprezinte sau să conteste o serie de verdicte, în instanță.

Avocat drept penal

Este de la sine înțeles că, un avocat cu specializare în drept penal are îndeosebi atribuția de a fi alături oricărei persoane fizice și juridice care se poate confrunta cu oricare dintre problemele de mai sus și, în special, cu o serie de infracțiuni (evaziune, trafic de persoane sau droguri etc.) ce pot fi soluționate definitiv doar în fața instanțelor judecătorești.

Acum că știi câte tipuri de avocați există, îți va fi mult mai ușor să găsești avocatul care să te reprezinte și/sau îndrume cu succes. Dacă ai nevoie de un avocat și nu știi unde poți găsi unul cu ușurință, la un cost accesibil și cu disponibilitate imediată, apelează la https://ad-avocat.ro.