De ce sa utilizezi ulei de canabis?

Un subiect destul de controversat la nivel mondial este utilizarea uleiului de canabis. Acesta este recunoscut pentru proprietatile sale benefice aduce organismului dar de asemenea inspira teama datorita faptului ca el este legat oarecum de consumul narcoticelor. Cumpara ulei de canabis de pe zonaverde si bucura-te de cele mai interesante proprietati ale acestuia. Ceea ce multa lume nu stie este faptul ca uleiul de canabis nu este un drog, ci un medicament natural foarte des folosit si cu efecte foarte bune in diverse boli dar mai ales in epilepsie. Vom enumera cateva beneficii pe care acesta le aduce corpului:

Reduce anxietatea, stresul dar si atacurile de panica

Un studiu publicat in anul 2013 a subliniat faptul ca uleiul de canabis poate ajuta la controlul cum ar fi cazul stresului, traumelor sau anxietatii. Conform specialistilor, canabidiolul poate avea o influenta extrem de pozitiva asupra receptorilor stresului din hipocamp, acea partea din creier responsabila cu raspunsul emotional.

Un studiu publicat 2015, a condus la concluzia ca terapiile cu ulei de canabis pot fi foarte eficiente in reducerea stresului si anxietatii.

Trateaza astmul

De sute poate chiar mii de ani, canabisul este folosit in cultura chineza dar si in cea indiana pentru a trata aumite afectiuni respiratorii. Datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii si analgezice care folosesc la dilatarea cailor respiratorii, uleiul de canabis poate fi un “medicament” natural pentru multimea de oameni care sufera de astm, la nivel mondial.

De-a lungul timpului, s-au efectuat diverse studii care au vizat efectul bronhodilatator al uleiului de canabis in cazul pacientilor cu astm si o mare parte dintre acestia au raportat o reducere a simptomelor cu un raspuns afirmativ la tratament.

Afectiuni cardiovasculare

Uleiul de canabis contine antioxidanti ce pot avea un efect foarte benefic in cazul afectiunilor cardiovasculare.

Mai multe studii efectuate au aratat ca uleiul de canabis poate preveni anumite boli de inima cum ar fi arteroscleroza sau chiar infarctul. Un studiu condus de o echipa de cercetatori britanici in anul 2014 a aratat faptul ca uleiul de canabis poate determina vasele de sange sa se dilate si sa permita o circulatie mai buna a sangelui, echilibrand in acelasi timp si tensiunea arteriala.

Amelioreaza durerile cronice

Apar din ce in ce mai multe dovezi ca uleiul de canabis poate fi foarte bun t in ameliorarea sau tratarea durerilor de natura intensa. De asemenea, acest ulei are si un puternic efect anti-inflamator, motiv pentru care este folosit des de catre pacienti bolnavi de cancer care sunt supusi tratamentului de chimioterapie.

Un studiu canadian subliniaza faptul ca uleiul de canabis, asa cum este si cel de pe zonaverde.ro, poate fi utilizat cu succes in ameliorarea durerilor cronice. Acesta a fost efectuat pe un numar de 23 de subiecti adulti care sufereau de dureri in urma unor traume, accidente sau interventii chirurgicale. Timp de 2 saptamani, unii dintre acestia erau selectati pentru a li se administra ulei de canabis cu 4 nivele diferite de potenta. Rezultatele au ajuns la concluzia ca, atunci cand este utilizat de 3 ori pe zi, uleiul de canabis poate ameliora foarte mult durerea de orice fel, ajutand si la o mai buna odihna si un somn mai linistit.