Cum sa amenajezi camera copilului pentru o armonie perfecta

Distanta prea mare pana la corpurile de mobilier, de teama ca cel mic va suferi o serie de incidente neplacute, este doar unul dintre aspectele gresite pe care le implementeaza un parinte atunci cand amenajeaza camera copilului. Acestea ar putea fi inlocuite cu succes de piese de mobilier ergonomice si sigure care sa le permita accesul si care sa-I ajute sa-si dezvolte mecanismele naturale, spun specialistii.

Dar pe langa acest aspect, mai sunt multe detalii ce pot contribui pentru a amenaja corespunzator camera copilului. Iata cateva dintre cele mai pretioase sfaturi.

Alege piese de mobilier adecvate varstei lui

Parintii au deseori tendinta de a alege mobilier care sa fie de folos si peste ani, evitand in acest mod investitiile multiple. Insa, exista riscul pe moment sa cheltuiesti mai mult decat este necesar si acele piese sa se deterioreze pe parcurs. Ele vor fi la un moment dat, in mod evident, nefolositoare, si pot deveni inclusiv cauza unor mici incidente, mai ales la o varsta frageda. De exemplu, unui copil de doar cateva luni sau ani, nu-i va servi in mod precis o biblioteca, exceptand situatia in care vei alege sa construiesti un colt de lectura din care sa-ti fie mai usor sa-u cultivi pasiunea fata de lectura si din care sa alegi seara de seara cartile pe care vrei sa le citesti, fara a te duce in living sau in alte zone ale locuintei in care ai putea amplasa biblioteca. Ca prin urmare, iti recomandam sa cantaresti atent decizia inainte de a alege anumite piese.

Imparte camera in destinatii de uz

In camera sa, un copil va face mai multe lucru pe langa odihna. De exemplu, se va juca, va invata etc. Asa ca, modul in care amenajezi camera il poate ajuta sa se dezvolte corespunzator si sa-si duca la bun sfarsit anumite actiuni intr-un mod mai productiv. Un truc pe care-l recomanda foarte multi designeri e sa imparti camera in destinatii de uz (joaca, invatare, odihna etc.) astfel incat, intreaga lui atentie sa se concentreze pe lucrurile pe care trebuie sa le faca.

Tine cont de margini

Revenind la piesele de mobilier sau la celelalte articole ce pot insoti camera, iti reamintim sa ai o grija deosebita la margini. Exista piese de mobilier concepute special pentru camera copilului care, nu sunt un moft, fiind concepute special pentru a preveni incidentele neplacute.

Alege culori vesele

Daca adultii prefera in general un design minimalist, in culori de baza, copiii sunt mai atrasi de acele incaperi vesele si colorate. Sigur, si aici trebuie sa acorzi o atentie sporita pentru a evita ca incaperea copilului sa fie mult prea sobra sau obositoare. De exemplu, pentru baieti poti alege o serie de finisaje intr-o nuanta de albastru pastelat, iar pentru fetite, aceeasi variatie de roz. Sigur, cand vorbim de o camera comuna, poti opta pentru finisaje neutre.

Creeaza o amenajare pe placul lui

Amintesteti inainte de toate ca, camera copilului este un sanctuar dedicat acestuia. Asa ca, pe primul loc, ar trebui sa fie preferintele sale. In acest mod poti elimina inclusiv teama de a dormi de unul singur sau de a-si petrece timpul facand diferite activitati.

Un tavan cu stelute si navete spatiale, fie unul in care amplasezi un tapet cu printese sau o zona in care sa atarni o parte din lucrarile sale, pot fi detalii decorative de succes.

Avand in vedere toate aceste aspecte, vei putea mai usor sa amenajezi o camera potrivita pentru copii, cat si un loc in care cel mic sa regaseasca armonie, in care sa paseasca increzator si prin intermediul caruia sa dezvolte abilitatile specifice varstei sale.