Ce trebuie să eviți când ești la volan și circuli pe polei și pe gheață | Best drive Brasov

Este un risc crescut să conduceți pe polei și pe gheață. Condusul este mult mai dificil și a face accident este destul de posibil. Când sunteți cursant trebuie să fiți foarte atent la instructor, acesta va știi cum să va îndrume ca să puteți conduce cât mai prudent și cât mai sigur. Este destul de greu pentru orice participant la trafic să plece pe o astfel de vreme. Mașina trebuie să fie curățată foarte bine pentru a putea avea o vizibilitate bună atât cursantul cât și instructorul. Vizibilitatea trebuie să fie optimă pe toată perioada ședinței de condus. Școala de șoferi Brașov va știi cum să va îndrume ca să conduceți prudent în timpul școlii. Orice manevră bruscă poate duce la un accident dacă conduceți pe polei și va grăbiți sau nu aveți o vizibilitate bună.

Nu trebuie să circulați cu viteză mare, trebuie să aveți o viteză constantă și să încercați să o mențineți așa, ea trebuie adaptată la condițiile de drum și de trafic. Distanțele de frânare se multiplică pe o astfel de vreme și ca dumneavoastră să fiți în siguranță trebuie să circulați mai încet ca vizibilitatea să fie foarte bună și să puteți anticipa din timp manevrele pe care trebuie să le efectuați în trafic.  Atunci când alegeți o școala șoferi categoria B trebuie să acordați o foarte mare atenție la toate îndrumările instructorului. Acesta va știi când să va atenționeze și ce indicații trebuie să primiți ca să conduceți sigur și corect. Pe o astfel de vreme nu trebuie să va apropiați foarte mult de mașina din față, nu trebuie să bruscați mașina dumneavoastră pentru că există riscul de a derapa și veți ieși de pe banda de condus.

Manevrați volanul cu atenție

Frânarea pe suprafețele alunecoase, implicit pe gheață și polei, trebuie să se facă încet și cu o atenție sporită. Există riscul ca toate sistemele de siguranță pe care le deține mașina să nu mai răspundă la comenzi din cauza poleiului de pe șosea. Când simțiți în pedala activarea ABS-ului nu trebuie să ridicați piciorul de pe frână pentru că roțile își vor pierde aderența și se vor învârti în gol. Trebuie apăsată pedala de frână treptat până când mașina se va opri ușor. Pe gheață veți putea pleca de pe loc și din treapta a 2 a de viteză, dar trebuie să ridicați progresiv și lent piciorul de pe ambreiaj. Cel mai bun instructor va știi cum să va sfătuiască ca să puteți învață cum să conduceți prudent.