Ce monitor sa cumpar?

Ecranele sau monitoarele pentru PC sunt o necesitate pentru oricine doreste sa cumpere un CPU sau un PC fix. Aceste ecrane sunt conectate la PC-ul propriu-zis, dar nu sunt 2 in 1, asa cum este cazul iMac-ului de la Apple. Proiectate pentru intreprinderi, persoane fizice si jucatori, aceste ecrane sunt adaptabile la calitatea si dimensiunea ecranului. Un adevarat must-have care va va permite, daca aveti bugetul necesar, sa optati pentru 4K in mai mult de 40″. Pe dab-it.ro poti gasi mai multe tipuri de monitoare.

Ce criterii sa iei in considerare cand iti alegi un monitor?

Acordam, de asemenea, atentie ergonomiei: un suport reglabil pe inaltime, de exemplu, sau un mod pivotant care este foarte practic. Prin urmare, am selectat aici monitoare pentru toate bugetele si pentru toate utilizarile.

Ce format de ecran alegi?

In prezent, cel mai raspandit format de pe piata este 16:9. Foarte placut pentru a consuma continut, cum ar fi video, dar nu este perfect pentru toate utilizarile si exista cateva alternative.

  • 16:10: destinat sa inlocuiasca 4:3 in anii 2000, 16:10 a fost inghitit de 16:9, care este mai ieftin de produs. Inaltimea sa suplimentara este totusi foarte practica pentru lucru. Puteti afisa doua pagini A4 una langa alta
  • 21:9: folosit initial pentru filmele Cinemascope, 21:9 a castigat popularitate in ultimii ani. Adesea vandut sub denumirea de ultra-wide, acesta are o latime placuta pentru jocuri, dar si pentru lucru.
  • 32:9: 21:9 este inca prea ingust pentru tine? Apoi incercati 32:9. Imersiunea si spatiul de lucru sunt, in mod logic, chiar mai bune, dar monitoarele de acest tip sunt foarte voluminoase.

Care sunt diferitele tehnologi ale panourilor?

Exista mai multe tehnologii de afisare, toate cu propriile avantaje si dezavantaje. Iata o scurta lista a celor mai frecvente.

  • Panouri TN: foarte receptive si ieftine, aceste panouri sunt o alegere buna pentru gameri. Pe de alta parte, unghiurile de vizualizare, contrastul si redarea culorilor sunt slabe. Prin urmare, acestea nu sunt recomandate pentru utilizarea in birouri.
  • Panouri IPS: utilizata adesea pe smartphone-uri, tehnologia IPS ofera o redare excelenta a culorilor si unghiuri de vizualizare. Cu toate acestea, contrastul este mediu si nu sunt cele mai rapide. Acest lucru le face sa fie un ecran bun pentru munca de birou si de imagine.
  • Panouri VA: versatile, panourile VA combina redarea corecta a culorilor, unghiuri largi de vizualizare si, mai presus de toate, un contrast bun. Cu toate acestea, sunt destul de medii in ceea ce priveste capacitatea de reactie.
  • Panouri OLED: Destul de frecvente pe smartphone-urile de varf, OLED este inca foarte rar in lumea PC-urilor. Cu culorile lor vii, contrastul infinit si capacitatea de reactie impecabila, acestea sunt totusi ideale pe hartie pentru toate utilizarile. Cu toate acestea, LG a anuntat cateva modele foarte interesante la CES 2021.

Cat de importanta e o placa video dedicata?

Au trecut de mult timp zilele in care unele laptopuri intampinau dificultati atunci cand era conectat un al doilea monitor. In prezent, chiar si cele mai putin puternice cipuri grafice integrate nu au nicio problema in a rula fara probleme chiar si un ecran 4K pentru utilizarea in birou sau multimedia.