Ce dimensiuni poti alege pentru geamantanul tau?

Atunci cand trebuie sa cumperi geamantane, este foarte important sa le alegi pe cele de dimensiunea potrivita astfel incat sa te asiguri ca geamantanul este suficient de incapator si ca va gazdui toate hainele si produsele pe care vreti sa le achizitionati. Un geamantan de buna calitate si de dimensiunea corespunzatoare va fi mai usor de luat in concedii.

Dimensiuni populare de geamantane

21 – 22” Domestic Carryon:  Aceasta este cea mai populara dimensiune a bagajelor de mana si va garantam ca puteti calatori oriunde cu o valiza de aceasta dimensiune.

23 – 24” Mediu Checked:  Marimea este perfecta pentru calatorii care nu sunt tocmai pregatiti sa calatoreasca cu bagaj de mana si au nevoie doar de putin spatiu suplimentar. Daca calatoriti cu o alta persoana, ar putea fi o investitie mai buna sa luati doar o valiza de 25-27 inchi pentru amandoi, asa cum este mentionat mai jos.

25 – 27” Large:  in general, aceasta este cea mai populara dimensiune de geamantan de verificat, deoarece are mult spatiu. In mod ideal, ati folosi aceasta dimensiune de valiza daca doriti sa impartiti o geanta pentru doua persoane. Atunci cand calatoresti in familie,  poti, de asemenea, sa incluzi lucrurile tuturor intr-una sau doua dintre aceste valize pentru o manevrare usoara, spre deosebire de valiza supradimensionata de mai jos, care nu este la fel de usor de manevrat.

28 – 32” Extra Large Checked:  Acestea sunt valize foarte mari, cu o capacitate mult mai mare decat cele anterior mentionate. Datorita dimensiunii lor, ar putea fi prea incomode si voluminoase pentru calatoriile standard. Fiti atenti, acestea pot depasi restrictiile de dimensiune si greutate.

Cu exceptia cazului in care intentionati sa va mutati in strainatate sau va veti afla intr-o singura locatie pentru o perioada lunga de timp, nu ar trebui sa folositi niciodata o valiza care depaseste 27 inchi. Planificandu-va cu atentie garderoba de calatorie alegand doar ceea ce va trebuie si veti avea intotdeauna exact ceea ce aveti nevoie.

De asemenea, tineti evidenta greutatii bagajului, mai ales daca folositi o valiza de peste 25 inchi, unde este usor sa impachetati articole inutile, avand prea mult spatiu. Multe companii aeriene va limiteaza la 30 kg / 50 lb pentru bagajele de cala. Utilizati un cantar portabil pentru bagaje pentru a preveni sa depasiti greutatea minima admisa. Geamantanele de astazi vin cu o mare varietate de caracteristici interesante care afecteaza transportul, impachetarea si protectia.