Cabernet Sauvignon: ghidul pentru cel mai popular vin

Nu trebuie sa fii un impatimit al vinurilor pentru a incerca un Cabernet Sauvignon. Acesta este unul dintre cele mai populare vinuri rosii, in special datorita versatilitatii sale. Cabernet Sauvignon este un mix intre soiurile Cabernet Franc si Sauvignon Blanc, fiind bine cunoscut pentru faptul ca se poate adapta la nenumarate conditii, drept dovada este cultivat in toate colturile lumii. De la regiunea Bordeaux din Franta, pana la Valea Napa din California, regiunea Toscana din Italia, Coonawarra din Australia si pana la Africa de Sud sau Noua Zeelanda, Cabernet Sauvignon este universal cunoscut.

Un vin obtinut din struguri de Cabernet Sauvignon prezinta, de regula, arome de cirese negre, mure, avand note picante de piper verde, tabac, lemn si vanilie care apar in cazul in care este invechit la baricul de stejar. Indiferent de regiunea in care este produs, acesta este, de regula, sec, corpolent, cu o concentratie medie spre ridicata de taninuri si un nivel bogat de aciditate. Un asemenea vin poate fi invechit pret de 7-10 ani, fiind un candidat ideal pentru pasionatii care vor sa isi inceapa propria colectie.

Un vin de inalta calitate ce merita descoperit este Cabernet Sauvingon din gama Budureasca Clasic. Strugurii de Cabernet Sauvignon au parte de conditiile ideale in viile Cramei Budureasca, astfel ca anual se obtin vinuri fructate, foarte bine echilibrate si cu o structura complexa. Este de culoare rosu rubiniu si cucereste cu notele sale de fructe de padure completate de notele erbacee. Vinul este corpolent, rotund, complex ca structura si echilibrat. Gustul aduce aminte de mure coapte completate cu note discrete de piper verde. Acesta poate fi partenerul perfect pentru preparate din carne de porc si vita pregatite la cuptor, in tigaie sau la gratar. De asemenea, se imbina de minune si cu branzeturile maturate. Pentru a-si evidentia toate calitatile, se recomanda servirea vinului la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Cabernet Sauvignon din gama Origini este un alt vin de inalta calitate pe care oricine merita sa il descopere. Acesta este produs din struguri culesi tarziu, la final de noiembrie, astfel incat strugurii sa aiba timp sa acumuleze cantitati mari de zaharuri, de pana la 280 grame/litru. Ulterior, acestia sunt vinificati in dulce pentru a da viata unui vin de desert care poate sa cucereasca pe oricine. In vederea obtinerii complexitatii dorite, vinul s-a maturat timp de aproape un an in baricuri de stejar romanesc si frantuzesc.

Vinul seduce prin culoarea sa rubinie, este dens, foarte bine structurat si se deschide cu arome de mure zemoase, ardei rosu si note discrete de piper. Gustul este dominat de mure si afine, in timp ce finalul se invarte in jurul notelor de ciocolata, sustinute de taninurile bine integrate. Acesta se dovedeste a fi un vin de desert exceptional, care merita savurat ca atare, dar este ideal si langa prajituri fine din ciocolata sau pe baza de fructe. Mai mult, iubitorii combinatiilor de dulce si sarat il pot combina cu diferite tipuri de branzeturi. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale, se recomanda servirea vinului la o temperatura intre 15 si 17 grade.

Magazinul online al Cramei Budureasca cuprinde o multime de vinuri de inalta calitate, astfel ca toti cei care acceseaza site-ul au sanse mari sa gaseasca unul care sa fie satisfacator. Fie ca iubesti vinul Cabernet Sauvignon, fie oricare altul, merita sa te lasi cucerit de gama variata pe care o pune la dispozitie Crama Budureasca. Poti sa descoperi vinuri obtinute din soiuri de struguri autentici romanesti, fie unele internationale.