Buchetele de flori – o maniera eleganta de exprimare a sentimentelor

okflora

Florile nu numai ca sunt accesorii decorative pentru case, nunti si evenimente speciale, ci au si semnifictii diferite. Ca este vorba despre cosuri cu flori, buchete sau trandafiri criogenati, limbajul florilor, numit floriografie, este arta simbolurilor florale care variaza in functie de tipul, culoarea sau numarul florilor din aranjamentele daruite.

Daca vrei sa trimiti un mesaj de dragoste sau vrei sa sa iti exprima dmiratia si aprecierea pentru o anumita pesoana, poti alege buchete flori OkFlora care sa vorbeasca in locul tau. Orice vrei sa spui, exista floarea sau aranjamentul potrivit care sa poata exprima sentimentele pe care le ai.

Ghidul cu limbajul florilor te poate ajuta sa adaugi un plus de semnificaie urmatorului buchet pe care il vei alege. Citeste randurile urmatoare pentru a face primii pasi in floriografie.

Ce este floriografia

Floriografia este o alta denumire pentru limbajul florilor. In cadrul artei floriografice, fiecare floare poarta popriul sens si are un anumit simbol, in functie de tipul si culoarea sa.

Sensul unor flori poate fi determinat si de numarul de fire din aranjament, dar si de modul de prezentare. De exemplu, in vreme ce un singur tradafir rosu simbolizeaza dragostea la prima vedere, un trandafir criogenat in cupola rosu simbolizeaza iubirea vesnica, eterne peste veacuri. Pe de alta parte, o duzina de trandafiri rosii transmit mesajul “fii a mea”.

Odata ce ai inteles semnificatia florilor, poti incepe sa experimentezi cu diferite aranjamente florale pentru a transmite persoanei iubite ceea ce simti.

Istoria semnificatiilor florilor

Cu toate ca cele mai multe persoane cred ca turcii sunt cei care au dezvoltat semnificatia florilor in secolul al XVII-lea, limbajul acestora este mult mai des asociat cu epoca victoriana. In timpul domniei Reginei Victoria (1837 – 1901) florile au fost folosite pentru a comunica diverse sentimente a caror exprimare deschisa nu era permisa de eticheta stricta a epocii. Florile au fost trimise in acea perioada sub forma de buchete mici cunoscute sub denumirea de tussie-mussie sau nasegays. In mod obisnuit, erau formate din ierburi parfumate si o floare unica, semnificativa, aranjamentul fiind ambalat sau infasurat in dantela. Cei interesati trimiteau tussie-uri potentialilor iubiti si apoi asteptau raspunsul.

Raspunsul consta in modul in care erau tinute florile

Modul in care aceste buchetele erau tinute avea o anumita semnificatie. Astfel, daca buchetelul era tinut la nivelul inimii, mesajul era ca propunerea a fost acceptata cu bucurie. Daca acesta era tinut jos, raspunsul era “nu de data asta, mai bine mergi mai departe”. Pentru “da”, florile erau primite cu mana dreapta, iar pentru “nu”, se primeau cu mana stanga.

Semnificatia florilor s-a pastrat

Daca in trecut florile au fost o cale eleganta de comunicare, in prezent acestea isi pastreaza semnificatia, fiecare floare avand un mesaj anume, in functie de tip, culoare si chiar numarul de flori din aranjament. Frumoase, delicate si parfumate, florile sunt in prezent o sursa de incantare vizuala si olfactiva si, totodata, o cale de a exprima intr-un mod subtil ceea ce simtim.

OK FLORA ROMANIA

Str, Calea Văcărești 302, sector 4

Sector 1, Reper: MONOLIT Square Offices

București 040064

Telefon: 0758 400 400

Comenzi se detalii: okflora.ro

Localizeaza pe harta: Directions OK Flora Romania