Avantajele terenurilor sportive cu gazon artificial sintetic

gazon artificial sintetic multisport

Practicarea sporturilor de echipă în aer liber (fotbal, handbal, volei) este mai dificilă pe suprafeţele cu gazon natural în sezonul ploios și cel rece deoarece iarba naturală este vulnerabilă la condiţiile climatice.

Gazonul artificial sintetic este cea mai bună soluţie pentru amenajarea unui teren de sport deoarece oferă garanţia disponibilităţii indiferent de anotimp.

În România sunt puţine firme care au dobândit experienţă în amenajarea a sute de terenuri de sport cu gazon artificial sintetic, HATTRICK SPORT este una dintre cele mai importante, cu peste 450 de terenuri realizate în toată ţara. HATTRICK SPORT ESTE SINGURA FIRMĂ DE PROFIL DIN R0MÂNIA MEMBRĂ A ESTC (EMEA  SYNTHETIC TURF COUNCIL), asociație ce are ca scop principal promovarea, dezvoltarea, creșterea și susținerea industriei gazonului sintetic artificial din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Gazonul artificial multisport este soluţia ideală pentru realizarea de terenuri combinate (fotbal+tenis este cea mai frecventă combinaţie, însă se pot realiza și handbal+tenis, baschet+handbal, fotbal+volei, handbal+baschet+tenis, etc.). Gradul de complexitate în realizare diferă cu cât sunt mai multe sporturi implicate, de aceea etapa de proiectare este una foarte complexă. Gazonul artificial multisport poate fi cu fir de 20 mm sau 26 mm, din polietilenă de culoare verde sau roșu-cărămiziu.

Alte tipuri de gazon disponibile sunt dedicate pentru terenul de fotbal, tenis sau decorativ. Fiecare are particularităţile sale care îl fac potrivit pentru sportul respectiv. De exemplu, pentru terenurile de fotbal recomandăm un gazon artificial cu înălțimea firului de iarbă de 40 – 60 mm, iar pentru terenurile de tenis gazon artificial cu înălţimea firului între 18 mm şi 22 mm.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale gazonului artificial este rezistenţa acestuia la agenţii climatici. Chiar dacă nu se vede, substratul gazonului artificial are un rol foarte important. El este alcătuit dintr-un material permeabil și are un sistem de drenaj care împiedică formarea de bălţi pe teren. Astfel, terenul poate fi folosit și imediat după o furtună.

culoare gazon artificial

O altă caracteristică importantă a ierbii sintetice, de calitate, este că își păstrează culoarea vie. Acest lucru este posibil deoarece materialul firelor de iarbă este conceput în așa fel încât să fie rezistent la razele ultraviolete. În acest fel, terenul sportiv va avea mereu un aspect impecabil.

 

TE GÂNDEȘTI SERIOS SĂ INVESTEȘTI ÎN TERENURI DE SPORT CU GAZON ARTIFICIAL? LUCREAZĂ CU CEI MAI BUNI! Contactează astăzi echipa HATTRICK SPORT pentru consultanţă de specialitate pentru proiectul tău. Intră pe www.gazonsportiv.ro pentru mai multe detalii.